Journal Man: Najbolje odjeveni muškarci na ovogodišnjoj dodjeli Oscara
Journal Man: Najbolje odjeveni muškarci na ovogodišnjoj dodjeli Oscara

Journal Man: Najbolje odjeveni muškarci na
ovogodišnjoj dodjeli Oscara

Jacob Elordi

Velika euforija oko Oscara 2022. još uvijek neprekidno traje. Nemoguće je zamisliti današnje razgovore, a da se barem malo ne dotaknemo filmova, dobitnika i odjevnih kombinacija svih zvijezda koje su sinoć prošetale crvenim tepihom. Usprkos hollywoodskom blještavilu, incident koji je uspio zasijeniti Oscare bio je nasilni ispad Willa Smitha. Nakon šale prezentera Chrisa Rocka na račun njegove supruge Jade Pinkett-Smith, izašao je na pozornicu dvorane Dolby i ošamario Rocka.

Konfuzija se nastavila i kad je sa svog mjesta vikao i psovao Rocku koji je pokušavao nastaviti sa svojom prezenterskom dužnošću. Potom je Smith osvojio zlatnog kipića za najboljeg glumca, ispričao se organizaciji i u suzama održao govor. Sve su to teme o kojima danas bruje ljubitelji ove velike filmske ceremonije. Brojne hollywoodske zvijezde prošetale su crvenim tepihom na ovogodišnjim Oscarima, a zatim se uputile na svima dobro poznati Vanity Fair after-party.

Muška modna izdanja s 94. dodjele Oscara

No, osim nagrada i cjelokupne organizacije događaja, odjevne kombinacije hollywoodskih zvijezda još će se dugo prepričavati. One ne samo da su predmet rasprave u modnom svijetu, one su i predložak za sve one koji prate trendove. Ako ste u potrazi za inspiracijom, odnosno kreativnim nadahnućem za posebna i profinjena izdanja, onda je crveni tepih Oscara bez dvojbe pravo mjesto gdje ćete dobiti sve što tražite.

Veliki kreatori i modne kuće iz godine u godinu, upravo na crvenom tepihu tijekom prestižne dodjele nagrade Oscar predstavljaju svoje najbolje kombinacije, materijale i izdanja kako bi u svijet poslali poruku svoje veličine i značaja. Bez obzira što su, uglavnom oči cijelog svijeta uprte u raskošne haljine satkane od najfinijih materijala i muška moda je iz godine u godinu sve zanimljivija, posebnija i zasigurno ostavlja značajan pečat u povijesti.

Timothée Chalamet

Ove su godine, predvidljivo i očekivano, dominirala klasična i jednostavna, crno-bijela izdanja, smokinzi i skladna crna ili tamnoplava odijela, bijela košula i leptir-mašna. U crnom odijelu muškarac uvijek izgleda dotjerano i elegantno. S njim je teško pogriješiti pa ne čudi što je čest odabir brojnih slavnih muškaraca na filmskim premijerama i drugim službenim događanjima.

Međutim, bilo je nekoliko pomaknutih izdanja koja su usmjerila svjetla reflektora i na modni izričaj u muškim varijantama. Ne prestaje se govoriti o odvažnoj kombinaciji mladog glumca Timothéea Chalameta. Timothée je odlučio i ovoga puta pomaknuti granice i biti drugačiji od ostalih u odličnom Louis Vuitton svjetlucavom odijelu s čipkom bez majice ili košulje, a Simu Liu i Kodi Smit-McPhee ponudili su dašak kolorita.

Ostale zanimljive kombinacije i najbolja modna izdanja slavnih glumaca s crvenog tepiha izdvojili smo u nastavku.

Shawn Mendes

Andrew Garfield

Will Smith

Rami Malek

Simu Liu

Kodi Smit-McPhee

Jason Momoa

Jake Gyllenhaal

DJ Khaled

Kenneth Branagh

Woody Harrelson

Shaun White

Foto: Profimedia.hr, Instagram

Učitati još
Zatvori