Journal Man: IKEA ima nove zvučnike koji su ujedno pametne lampe i police

Journal Man: IKEA ima nove zvučnike koji su
ujedno pametne lampe i police

Kraj kolovoza obično je rezerviran za novosti iz IKEA-e, a ove godine švedski inženjeri dali su si posebno truda te predstavili nove Symfonisk zvučnike u suradnji sa svjetski popularnom američkom kompanijom Sonos. Sama najava izazvala je dosta bure i članaka u tehnološkoj zajednici, a finalni produkt oduševio je mnoge tech fanove diljem svijeta.

Ono što čini ovu suradnju posebnom jest visoka kvaliteta izrade zvučnika s jedne strane i IKEA-ina domišljatost da od kvalitetnog zvučnika napravi lampu odnosno nosač za knjige kako bi ga savršeno uklopili u prostor i dali mu jednu potpuno novu funkciju. Nastavak je to filozofije kompanije koja je jednako usredotočena na dizajn kao i na kvalitetu proizvoda uz nešto povoljniju cijenu.

Prilikom kupnje i postavljanja zvučnika – lampe i police sve je pripremljeno u IKEA stilu (jednostavno s malo šarafljenja), a nakon toga svoju pametnu lampu ili policu povezujete putem WiFi-ja te sami birate od kuda puštate muziku: Dezeer, iTunes, YouTube i slično. Uz kupnju dodatnih zvučnika pružaju se brojne druge mogućnosti poput umrežavanja više zvučnika.

Veći zvučnik – svjetiljka bit će dostupan po cijeni od oko 1200 kuna dok će manji zvučnik – držač za knjige biti dostupan po cijeni od oko 670 kuna. Ovaj IKEA-in iskorak svakako je odlična prilika da se u modernom domu počnu polako istiskivati brojni kablovi, USB priključci i ostali uređaji za reprodukciju glazbe te se napravi transformacija u bežično povezivanje uređaja, poznatije kao IOT odnosno Internet of things.

Foto: IKEA

Učitati još
Zatvori