Journal Man: Aparati za lako i brzo stiliziranje brade
Journal Man: Aparati za lako i brzo stiliziranje brade

Journal Man: Aparati za lako i
brzo stiliziranje brade

Brijanje sigurno pripada u grupu najmrskijih poslova koje muškarac mora napraviti. Ponekad nam se čini da bi radije pustili bradu nego se natjerali na brijanje prije ili nakon napornog radnog dana. Međutim, neke se stvari moraju napraviti, a izborom kvalitetnog brijaćeg aprata barem ćete ubrzati cijeli proces brijanja. Brijaći aparati mogu biti rotacijski i folijski.

Rotacijski brijaći aparati imaju zaobljene zaštitne glave s oštricama koje prate konture vašeg lica i samim su time bolji izbor za teže dostupna mjesta (vrat i dio ispod brade). S druge strane, folijski modeli približavaju vas osjećaju brijanja s britvicama pa ako ste željni takvog načina brijanja, izaberite folijski brijaći aparat. Folijski brijaći aparat koristite u smjeru suprotnom od rasta dlačica

Suho ili mokro brijanje

Još jedna važna karakteristika vašeg novog brijaćeg aparata je namijenjenost za suho ili mokro brijanje. Većina modernih brijaćih aparata podržava i suho i mokro brijanje. To znači kako ćete brijaći aparat moći koristiti i uz gel ili pjenu za brijanje. Aparati za mokro brijanje preporučuju se onima s osjetljivijom kožom kao i onima koji žele brzinsko brijanje pod tušem.

Jeftiniji modeli u većini su slučajeva perivi pod vodom, ali morate paziti kako ne bi oštetili pojedine dijelove aparata. Oni skuplji imaju mogućnost samočišćenja s automatskim odabirom programa čišćenja na temelju zaprljanosti aparata. U svakom slučaju, brijaće aparate treba čistiti nakon svakog korištenja. U nastavku slijede oni s kojima ćete dobiti na sigurnosti i kvaliteti.

Philips
Braun
Philips
Panasonic
Remington

Foto: Instagram, Philips, Braun, Panasonic, Remington

Učitati još
Zatvori