Za sve ljubitelje oktanskog cirkusa: U Beču se otvara izložba posvećena Formuli 1
Za sve ljubitelje oktanskog cirkusa: U Beču se otvara izložba posvećena Formuli 1

Za sve ljubitelje oktanskog cirkusa: U Beču se otvara izložba posvećena Formuli 1

Obožavatelje Formule 1 početkom travnja razveselila je vijest kako je otvorena prva službena izložba posvećena povijesti oktanskog cirkusa. Ugošćena u Madridu, prva izložba te vrste može se pohvaliti širokim rasponom neviđenih artefakata i ekskluzivnih doprinosa najlegendarnijih sportskih momčadi i osobnosti.

Prvotni uspjeh izložbe rezultirao je njezinim ponovnim održavanjem, a sjajna je vijest što će nam svoja vrata ovoga puta otvoriti puno bliže. Naime, Beč je odabran kao sljedeći grad koji će ugostiti izložbu Formule 1. Ona će službeno biti otvorena 2. veljače 2024. godine u prostoru METAstadt, a potrajat će do kasnog proljeća.

 

F1 izložba
F1 izložba

Što vas sve čeka na izložbi?

Posjetitelji započinju svoje putovanje prolazeći kroz postav Bilo jednom u Formuli 1, sastavljen od dosad neviđenih fotografija koje obožavatelje vode kroz najslikovitije i najodlučnije trenutke sporta.

Iskustvo se nastavlja kroz Design Lab, gdje obožavatelji mogu razgledati F1 tvornicu kako bi istražili suvremeni proces dizajna i testiranja te dobili ekskluzivni uvid u vrhunsku tehnologiju koju koristi Pirelli, sponzor izložbe i globalni partner F1.

F1 izložba
F1 izložba

Koje su najveće zanimljivosti izložbe?

Postav Drivers and Duels nudi dizajn nadahnut trkaćim stazama te slavi najlegendarnije vozače, dok postav Revolution By Design predstavlja blistave revolucionarne inovacije u sportu i istražuje nove tehnologije. Tu je i dio koji nosi naziv Survival, gdje su izloženi ostaci spaljenog Haasovog trkaćeg bolida Romaina Grosjeana iz njegove dramatične nesreće u Bahreinu 2020. godine, koji služe kao počast sigurnosnim inovacijama u sportu.

Izložba svoj vrhunac dobiva u The Pit Wall – kinematografskom i impresivnom iskustvu koje omogućuje obožavateljima da ponovno prožive najveće trenutke u povijesti Formule 1.

Više o ulaznicama možete doznati ovdje. Njihova pretprodaja starta 23. listopada.

Foto: F1, Profimedia

Učitati još
Zatvori