Filmovi nadahnuti kultnim pričama o legendarnim trkačima
Filmovi nadahnuti kultnim pričama o legendarnim trkačima

Filmovi nadahnuti kultnim pričama o
legendarnim trkačima

Filmski prijedlozi pred vama ovoga su puta nadahnuti kultnim pričama o utjecajnim trkačima, smrtonosnim stazama i vizionarskim konstruktorima kojima je u glavi (bila) samo jedna pomisao – brzina.

Rush

Film Rush utemeljen je na istinitoj priči o jednom od najvećih suparništva u povijesti Formule 1. Režirao ga je Ron Howard, a prikazuje intenzivnu borbu za naslov prvaka između legendarnih vozača Jamesa Hunta i Nikija Laude. Radnja je smještena u 1976. godinu, a u glavnim ulogama našli su se Daniel Brühl, koji tumači lik Laude te Chris Hemsworth, koji je odigrao James Hunta.

Ford v Ferrari

Film Ford v Ferrari režirao je James Mangold, a tematizira nastojanja talijanskog konstruktora i proizvođača automobila Ferrari da kupi konkurentsku tvornicu Ford. Plan se izjalovio kada je veliki šef Enzo Ferrari shvatio da će izgubiti kontrolu nad trkačkim timom, te Ford započinje pripremu automobila kojim namjerava pobijediti talijansku momčad na legendarnoj utrci 24 sata Le Mans. Glavne uloge tumače Christian Bale i Matt Damon.

Lamborghini: The Man Behind the Legend

Film Lamborghini: The Man Behind the Legend posvećen je talijanskom poduzetniku kojeg povijest pamti kao osnivača istoimene marke sportskih automobila. Osim ljubitelja automobilizma, u filmu će zasigurno uživati i oni koji žele doznati tajnu poduzetničkog uspjeha ovog osebujnog Talijana. Uz Lamborghinija, u filmu ćemo susresti još jednog asa automobilske industrije – Enza Ferrarija. Dvojac koji je zauvijek promijenio automobilsku industriju odigrali su Frank Grillo i Gabriel Byrne.

Senna

Ayrton Senna da Silva je brazilski trostruki šampion te jedan od najboljih vozača u povijesti Formule 1, koji je ostavio neizbrisiv trag u najbržem sportu na svetu. Dokumentarni film prikazuje njegov život na stazi, kao i tragičnu smrt na trci u Imoli 1994. godine. Režija je pripala britanskom filmskom stvaraocu Asifu Kapadiau, koji je ujedno režirao i filmove poput dokumentaraca o nogometnoj legendi Diegu Maradoni te jednom od najautentičnijih ženskih vokala – Amy Winehouse.

Grand Prix

Film koji datira u 1966. godinu donosi nam priču o oktanskom sportu šezdesetih. Legendarni glumac Steve McQueen nije skrivao nezadovoljstvo kada je saznao kako nije odabran za naslovnu ulogu, a njegovo razočaranje nam govori kako je riječ o naslovu koji je,u svoje vrijeme, bio pravi filmski spektakl. Danas nam pruža sjajno svjedočanstvo o letećem cirkusu nekog drugog vremena.

Učitati još
Zatvori