U kina stiže biografski film ‘Lamborghini’, u kojem je ulogu ostvarila i talentirana Hrvatica
U kina stiže biografski film ‘Lamborghini’, u kojem je ulogu ostvarila i talentirana Hrvatica

U kina stiže biografski film ‘Lamborghini’, u kojem je ulogu ostvarila i talentirana Hrvatica

U povijesti kinematografije 2022. godina mogla bih ostati zapamćena kao godina biografskih ostvarenja. Posljednje u nizu, koje na velika platna domaćih kina stiže 8. prosinca, donosi životnu priču Ferruccia Lamborghinija. Film Lamborghini – Čovjek iza legende posvećen je talijanskom poduzetniku kojeg povijest pamti kao osnivača istoimene marke sportskih automobila.

Osim ljubitelja automobilizma, u filmu će zasigurno uživati i oni koji žele doznati tajnu poduzetničkog uspjeha ovog osebujnog Talijana. Uz poslovne uspjehe, Lamborghini je bio poznat i po svojoj ljubavi prema stilu života slavnih. Tako je jedna od legendi koja se veže uz njega ona da je imao drugačiji automobil za svaki dan u tjednu.

Od proizvođača traktora do automobilskog carstva

Priča o osebujnom poduzetniku ispričana je očima redatelja i scenarista Bobbyja Moresca, a temeljena je na biografiji Ferruccio Lamborghini, službena priča, koju je napisao njegov sin Tonino.

Uz Lamborghinija, u filmu ćemo susresti još jednog asa automobilske industrije – Enza Ferrarija. Dvojac koji je zauvijek promijenio automobilsku industriju odigrali su Frank Grillo i Gabriel Byrne. Međunarodnu glumačku ekipu je upotpunila i oskarovka Mira Sorvino, koja će se pojaviti u ulozi Lamborghinijeve druge supruge Annite Borgatti.

Ulogu je ostvarila i talentirana Hrvatica

Nas je oduševio podatak kako će se u filmu pojaviti i mlada hrvatska glumica Ema Kovač. Talentirana Čakovčanka zabljesnula je i na svjetskoj premijeri koja je održana u listopadu u Rimu. O svom sudjelovanju u filmu Lamborghini – Čovjek iza legende, glumica je kazala sljedeće:

„Glumim Blonde beauty koja je jedna od atraktivnih djevojaka u koju se zaljubljuje Ferruccio Lamborghini. Radi se o maloj ulozi u ogromnom projektu svjetske produkcije i jako sam sretna što sam imala priliku biti dio ove sjajne ekipe.”

Tom prilikom je otkrila i u kakvim je odnosima s kolegama. “S Frankom i Mirom sam u odličnim odnosnima i imali smo prilike družiti se na večerama zatvorenog tipa, nakon premijere, u Rimu. Na setu su mi bili i više nego potpora, osobito Frank koji je izuzetno pristupačan i strpljiv. U sjećanju će mi ostati i nezaboravno iskustvo sa seta, kada sam morala voziti Ferrari, koji je naravno oldtimer unajmljen za potrebe filma, i bio je bez kočnica, što nisam znala dok nisam krenula. No, eto savladala sam i vožnju bez kočnica, story of my life”, kazala je.

S Emom smo nedavno imali priliku i ekskluzivno razgovarati, a našeg intervjua se možete prisjetiti ovdje.

Podsjetimo, film Lamborghini – Čovjek iza legende u kina stiže stiže 8. prosinca, a što vas u njemu očekuje možete vidjeti u najavnom videu koji donosimo u nastavku.

Foto: IMDb, PR

Učitati još
Zatvori