Snima se film o Draženu Petroviću: Pogledajte prve kadrove o košarkaškom Mozartu
Snima se film o Draženu Petroviću: Pogledajte prve kadrove o košarkaškom Mozartu

Snima se film o Draženu Petroviću: Pogledajte prve kadrove o košarkaškom Mozartu

Neprežaljeni košarkaški Mozart napokon zasluženo dobiva svoj dugometražni igrani film. Snimanje počinje u rujnu, a očekuje se da će se premijera filma održati 22. listopada 2024., na dan kada bi Dražen Petrović, da je živ, napunio 60 godina.

Priča će obuhvatiti sve važnije faze Draženovog života, od djetinjstva i odrastanja u Šibeniku, briljantne košarkaške karijere u Europi i SAD-u, ratnog perioda, romantičnih veza, sve do tragične smrti u automobilskoj nesreći 1993. godine.

Glumačka postava

Ono što vjerojatno sve zanima jest tko će utjeloviti neprežaljenog Dražena. Uloga je pripala mladom glumcu Domagoju Nižiću. Rodom iz Ljubuškog, ovaj je 25-godišnjak završio akademiju u Sarajevu, a sport mu nije stran. Bivši odbojkaš ima sve potrebno kako bi utjelovio košarkaškog virtuoza, a kako bi ulogu odigrao vjerodostojno, za potrebe filma dodatno trenira košarku i uvježbava zahtjevnije pokrete.

Nakon opsežnih priprema, u petak je u Šibeniku započelo snimanje dugometražnog igranog filma Nešto jače od mene – priča o Draženu Petroviću. Fenomen Draženovog borbenog duha i karaktera koji je bio “veći od života” na veliko platno prenijet će redatelj Danilo Šerbedžija prema scenariju Ivana Turković-Krnjaka.

Zrinka Cvitešić u ulozi Draženove majke

Uloga Draženove majke Biserke pripala je Zrinki Cvitešić, dok je uloga njegova oca Jole pripala Draganu Mićanoviću, srpskom glumacu s internacionalnom karijerom.

Neizostavni lik u filmu je i Draženov stariji brat Aleksandar Petrović. Proslavljenog igrača i trenera Acu Tricu kao dječaka glumi također Šibenčanin Lovre Tanfara: “Velika mi je čast i zadovoljstvo sudjelovati u snimanju filma o Draženu, on je moj uzor budući da i sam treniram košarku. Snimanje filma mi je zabavno, cijela ekipa je odlična i pristupačna i nadam se da će film biti jako uspješan.”

Dražen Petrović
Dražen Petrović

Od Hrvatske do SAD-a

Film će režirati Danilo Šerbedžija, a projekt su inicirali producenti Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber. Kamera je povjerena direktoru fotografije Anti Cvitanoviću. Potaknuti činjenicom da niti 30 godina nakon Draženove tragične smrti ne postoji film o ovom košarkaškom velikanu, odlučili su uzeti stvar u svoje ruke i na velika platna prenijeti djelić onoga po čemu pamtimo Dražena Petrovića.

Samo snimanje započelo je na mjestu odakle kreće legenda, upravo na šibenskom Baldekinu, četvrti Draženovog djetinjstva, a nakon Šibenika filmska ekipa pratit će životni put košarkaškog velikana na lokacijama u Zagrebu i u SAD-u. Nakon svega ovoga, možemo samo reći da željno iščekujemo film.

Učitati još
Zatvori