Journal Man: Pogledajte nove dresove u kojima će nogometna reprezentacija igrati u Kataru
Journal Man: Pogledajte nove dresove u kojima će nogometna reprezentacija igrati u Kataru

Journal Man: Pogledajte nove dresove u kojima će nogometna reprezentacija igrati u Kataru

Hrvatski nogometni savez i tehnički partner Nike predstavili su nove dresove hrvatske nogometne reprezentacije s legendarnim kvadratićima. Aktualni svjetski doprvaci prvi puta će ih nositi na predstojećim rujanskim utakmicama Lige nacija.

Kockice u novom izdanju

Kako ističu iz Hrvatskog nogometnog saveza, prva garnitura dresa inspirirana je temom vatrenog srca. Čelnici saveza vjeruju kako se on savršeno uklapa u strastven, radišan i vatren karakter hrvatskog naroda i reprezentacije.

Riječ je o redizajniranoj i moderniziranoj verziji kvadratića koji su odavno postali globalno prepoznatljiv simbol hrvatskog ponosa. Novi dresovi donose odmak od klasičnog prikazivanja šahovnice te neravnomjerno posloženi, donose pravo osvježenje.

Prirodne ljepote kao inspiracija

S druge strane, istaknuto je kako pričuvni dres dodatno oplemenjuje kultne kvadratiće kroz simboliku prirodnih ljepota i nacionalnog ponosa. Oni su ovom slučaju zamagljeni i valovitih linija u kombinaciji tamnoplave i tirkizne boje, a dizajnirani tako da podsjećaju na plime i oseke Jadranskog mora.

Stilski uzorci prezimena i brojeva na dresovima također su u duhu hrvatske povijesti i tradicije s obzirom na to da su inspirirani glagoljicom.

Novi dizajn oduševio kapetana

O izgledu novih dresova oglasio se i kapetan reprezentacije Luka Modrić, kazavši sljedeće:

“Izuzetno sam ponosan što sam imao privilegiju najviše puta odjenuti predivni hrvatski dres te se veselim novoj garnituri koja slijedi prepoznatljivu tradiciju. Ta magična crveno-bijela polja čine hrvatski dres najprepoznatljivijim na svijetu, a novi dizajn podsjeća me malo na 1998. godinu i legendarnu momčad koja je inspirirala moju generaciju. Također, jako mi se sviđaju atraktivan dizajn i privlačne boje na pričuvnom dresu, siguran sam da će biti jako popularan među našim navijačima.”

U izradi novih dresova hrvatske nogometne reprezentacije korištena je Nikeova inovativna Dri-FIT ADV tehnologija. Dresovi su napravljeni su od sto posto recikliranog poliestera, izrađenog od recikliranih plastičnih boca. Njihov prozračni materijal osmišljen je kako bi spriječio pretjerano znojenje i zagrijavanje tijela.

Nova oprema Vatrenih u ostalim ovlaštenim trgovinama Nikea bit će dostupna od 21. rujna.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori