Tko bi rekao da mu je šezdeset? Svijet se pita koja je tajna mladolikog izgleda Brada Pitta
Tko bi rekao da mu je šezdeset? Svijet se pita koja je tajna mladolikog izgleda Brada Pitta

Tko bi rekao da mu je šezdeset? Svijet se pita koja je tajna mladolikog izgleda Brada Pitta

Premda je to na prvu teško povjerovati, Brad Pitt danas, 18. prosinca slavi 60. rođendan! Recentne fotografije glumca odmah su ga svrstale uz bok glumaca davno proglašenih besmrtnima, poput Keanua Reevesa ili Toma Cruisea, koji naizgled zaista ne stare. Ovaj zanimljivi hollywoodski fenomen djelomično svoju pojavu duguje dobrim genima, no i kvalitetnoj brizi o licu i tijelu, što tretmanima, beauty proizvodima pa naposljetku i prehrani te aktivnom vježbanju.

I dok je jasno da glumac ne bježi od svojih godina, kao što ne bi niti trebao, zanimljiva nam je bila formula koju koristi kako bi uvijek izgledao jednako njegovano. Kako bi i sami doznali u čemu je stvar, obratili smo se vrhunskom stručnjaku, prim. dr. Siniši Glumičiću, specijalistu maksilofacijalne kirurgije koji nam je otkrio kojim faktorima Brad Pitt duguje ovako vječno dobar izgled.

Brad Pitt

Tajna dobrog izgleda slavnog glumca

  • Nakon pojavljivanja na Wimbledonu sredinom srpnja, svijet su obišle fotke Brada Pitta na kojima izgleda gotovo nevjerojatno mladoliko. Koja je njegova tajna?
Prije svega, Brad Pitt je uistinu zgodan muškarac i bez obzira na godine, bio je i ostao jedan od najatraktivnijih holivudskih ljepotana. No, održati takav dobar izgled u šezdesetoj godini podrazumijeva i cijeli niz tretmana i njege koje si, uz sjajnu genetiku, čovjek mora pružiti kako bi ostao u top formi izgleda. Vjerujem da si Brad Pitt priušti kombinaciju tretmana, kao što su npr. rejuvenacijske infuzije, koje fantastično održavaju i hrane, kako unutarnje organe, tako i kožu, uz duboku unutarnju hidrataciju. Zatim, sigurno je tu njega lica i vrata na raznim razinama – počevši od Innofacial procedure kojom se koža i pore lica dubinski očiste. Zatim se različitim biranim serumima koža nahrani i osvježi. Jedna od superpopularnih holivudskih metoda za pomlađivanje i održavanje tonusa kože lica i vrata, ali tijela, a da pri tom nije nimalo invazivna i bolna, zove se Icoone Laser koji rabi specijalne Roboderm valjke s LED svjetlom i kombinira s laserskom energijom. Takva terapija zasigurno i Bradu Pittu, kao i drugim poznatim licima iz američkog svijeta filma i estrade uz oksigenaciju i revitalizaciju kože, omogućuje i fantastično održavanje linije donje čeljusti, te napetiji vrat, što je i najčešći pokazatelj starenja, kad dođe do opuštanja te linije.
Ono što mi se osobno izrazito sviđa jest da Brad Pitt ni u jednom trenutku nije krenuo k neumjerenom korištenju filera ili botoxa, jer bi na taj način zasigurno izgubio one svoje karakteristične i prepoznatljive karakterne crte. Mnogi u Hollywoodu pretjeraju s tim injekcijskim tretmanima i često izobliče svoj lik skoro do neprepoznatljivosti.
Brad Pitt

Brad Pitt ni u jednom trenutku nije krenuo k neumjerenom korištenju filera

  • S obzirom da je napunio 60 godina, koliko često mora ponavljati spomenute tretmane?

Infuzije za pomlađivanje, koje uz Brada Pitta koriste i Justin Bieber, Adele, Rihanna, Gwyneth Paltrow te mnogi drugi, u pravilu se dobivaju jednom do dva puta mjesečno. Tretmani kao što su Icoone Laser Therapy odrade se u nekoliko terapijskih dolazaka te nakon postizanja idealnog tonusa preporučuje se samo terapije održavanja po potrebi. Icoone ujedno radi i limfnu drenažu lica pa time smanjuje i podočnjake kao i nakupine u području podbratka.

Carboxy Pink isto je jedan od tretmana koji, bez igle i neugode, vjerojatno omogućuje fantastičan tonus kože i izgled cjelokupnog lica Brada Pitta. Carboxy Pink uključuje dva vrhunska tretmana u jednom koji stimuliraju kolagen i elastin kože, povećavaju gustoću kože i samim time elastičnost. Uz ubrzavanje protoka krvi i stimulacije cirkulacije lica zategnutost kože lica bude vidljiva odmah po terapiji.

Brad Pitt

Nije sve u tretmanima…

  • Je li tajna samo u tretmanima? Ili se tu upliće genetika, stil života…?
Naravno da tretmani, iako vrlo učinkoviti, sami po sebi nisu dovoljni. Genetika je broj jedan, ali stil života, pravilna prehrana, bavljenje sportom, redukcija stresa, te dobar san. Sve su to preduvjeti da čovjek što duže zadrži što bolji izgled svojeg lica i tijela, a samim time i cjelokupnog zdravlja organizma.
  • Tko su Bradovi hollywoodski kolege koji koriste slične ili iste metode za postizanje “vječne mladosti”?
Nije nikakva tajna da velik broj američkih holivudskih zvijezda koristi blagodati estetskih tretmana, pa sve do estetskih kirurških zahvata. Od Ashtona Kutchera, Ryana Goslinga, Roberta Pattinnsona, pa sve do Toma Cruisea koji je u više navrata evidento koristio razne tretmane kako bi zadržao mladoliki izgled. Neki to skrivaju, neki ne, ali fama oko toga je sve manja i razne rejuvenacijske metode postaju danas mainstream, kako za žene, tako i za muškarce.

Kako se Hrvati brinu o svojem licu i tijelu?

  • Jesu li ove metode popularne i među Hrvatima?
Jesu, i to sve više i više. Sve su brojniji pacijenti koji ne žele odmah posegnuti za kirurgijom, kao ni za filerima ili botoxom, već se opredjeljuju za moderne kozmetičke metode i tehnologije. Evo, u našem Medispa Premium Aesthetic centru koji je upravo namijenjen takvim neinvazivnim metodama njege i pomlađivanja, jedno od poznatih imena naše estrade je Toni Cetinski koji je na taj način odlučio voditi brigu o svojem licu i tijelu, održavajući ga prirodnim, ali u najboljem mogućem stanju.
Icoone Laser
Innofacial procedure

Medispa Premium Aesthetic centar

Više od trideset godina iskustva u estetskoj kirurgiji pozicioniralo je Polikliniku Glumičić u sam vrh estetskih kirurških ustanova u EU i svijetu. Logičan slijed je osnivanje Premium aesthetica kao centra vrhunske predoperativne i postoperativne pripreme, ali i mjesta inovativnih, modernih i revolucionarnih tretmana njege kože, bilo da je riječ o invazivnim ili neinvazivnim tretmanima i terapijama. Više informacija pronađite na službenoj stranici.

prim. dr. Siniša Glumičić

Foto: Profimedia, Premium Aesthetic

Učitati još
Zatvori