Benson Boone je malo veseliji Lewis Capaldi. Njegovu pjesmu ne možemo izbaciti iz glave
Benson Boone je malo veseliji Lewis Capaldi. Njegovu pjesmu ne možemo izbaciti iz glave

Benson Boone je malo veseliji Lewis Capaldi. Njegovu pjesmu ne možemo izbaciti iz glave

Nemoguće je da ste u zadnje vrijeme otvorili društvene mreže, a da vam ne svira pjesma Beautiful Things. Viralna TikTok pjesma ne izlazi nam iz glave već tjednima, a to nas je potaklo da istražimo njezinog autora. On je Benson Boone, dosad nepoznati glazbenik koji polako osvaja glazbenu industriju. Nas podsjeća na Lewisa Capaldija, no ipak malo veselijeg. Evo tko je ovaj mladi glazbenik.

Odustao od Američkog idola

Benson Boone je 21-godišnjak čija je karijera uznapredovala kada je svoju glazbu počeo dijeliti sa svojim TikTok pratiteljima (kojih sada ima preko šest milijuna). TikTok slava dovela ga je i do Američkog idola gdje je na audiciji oduševio sutkinju Katy Perry koja mu je predviđala i pobjedu. Međutim, Benson je u drugom krugu natjecanja odlučio dobrovoljno odustati. Kako je rekao, svi u Idolu su jedva čekali svoj trenutak slave, no on se nije tako osjećao. Stoga je odustao od showa kako bi vidio želi li se uopće baviti glazbom. Na sreću, shvatio je kako želi i od tad mu odlično ide, a sve je započelo s TikTokom.

Uočio ga frontmen Imagine Dragonsa

Nakon što je svoje originalne pjesme debitirao preko TikToka i svidio se publici, uočio ga je i Dan Reynolds, frontman popularnog benda Imagine Dragons. Benson je potpisao za njegovu izdavačku kuću Night Streets Records 2021. godine te odmah izbacio svoj singl Ghost Town. Promovirao je svoj singl na talk showovima kod Ellen DeGeneres, Kelly Clarkson i Seth Meyersa.

To mu je dalo sve više vidljivosti, ali ništa se nije moglo usporediti s popularnošću koju je uživao na TikToku. Bensonova karijera definitivno pokazuje kako je TikTok mreža koja se itekako da iskoristiti za promoviranje glazbe. Njegovi početci mainstream publici su možda prošli ispod radara, no sve se promijenilo ove godine s njegovim novim singlom – Beautiful Things.

Hit pjesma i debitantski album

Prvi singl s Benosnovog novog albuma, Beautiful Things pokorio je glazbene ljestvice, a i svačije playliste. Ako do sad niste znali tko je ovaj karizmatični glazbenik, nakon ove pjesme sigurno znate. Izašla je u siječnju ove godine, a postala je instantni hit, kao i Bensonov najveći uspjeh do sad. Novi, debitantski album, naslovljen Fireworks & Rollerblades izašao je 5. travnja. Njega je popratio i drugi singl Slow It Down. Benson polako, ali sigurno preuzima glazbenu industriju. Njegova karizma, multiinstrumentalnost, kreativnost koja se očituje ne samo u pjesmama, nego i u dizajniranju album covera te dobar izgled čine ga novom zvijezdom u usponu.

Benson ove godine planira i prvu svjetsku turneju, a mi vas danas ostavljamo s njegovim hitom – Beautiful Things.

Foto: Instagram (@bensonboone)

Učitati još
Zatvori