Jeste li spremni na smoothie izazov?

smoothieizazov4

Još nas svega 3 dana dijeli od prvog dana proljeća i Bio svijet & Kuživancija proljetnog smoothie izazova! Na sve smo mislili, stoga kako bismo vam olakšali pripremu, a priprema je pola posla, svakog petka donosimo popis namirnica koje će vam biti potrebne za naredni tjedan.

U idealnom scenariju koristite sve navedene namirnice, ali ne brinite ako ih niste nabavili – za većinu sastojaka će uvijek biti navedena adekvatna zamjena. Bitno je da vas to ne obeshrabri i da bez obzira na sve sudjelujete sa svojim smoothiejem!

smoothieizazov2

Kako bismo ovaj izazov učinili još posebnijim, za vrijeme njegovog trajanja počevši od danas, imate priliku dobiti PlanetBIO shaker i dostavu gratis ako na webshopu stranice Bio svijet kupite dva različita PlanetBIO proizvoda. Svi proizvodi se nalaze na ovom linku, a budući da smoothieji sadržavaju superfood proizvode, ovo je idealna prilika da spremni dočekate izazov.

Uz to, ne zaboravite fotkati svoje smoothie napitke jer koristeći hashtag #21proljetnismoothie imate šansu osvojiti veliki paket PlanetBIO proizvoda. Pobjednik će biti proglašen na kraju izazova, a paket će biti nagrada za sudjelovanje i trud koji ćete uložiti u izradu smoothieja i praćenje ovog izazova.

smoothieizazov3

Evo što je potrebno za naredni tjedan.

Voće:
Banane, jabuke, naranče, limun, mango, ananas, avokado, đumbir, datulje

Povrće:
Špinat, kelj, rukola, matovilac i potočarka. Možete koristiti sve od navedenog ili bar dvije namirnice

smoothieizazov1

Superfood dodaci:
Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je važno da koristeći zelene superfood proizvode biramo samo certificirane proizvode organskog podrijetla. Nakon godina traženja najboljih područja iz kojih se ove superfood namirnice mogu dobiti, PlanetBIO u svoju ponudu donosi najbolje od najboljeg što trenutno na tržištu postoji – proizvode koji su 100% organski, apsolutno slobodni od pesticida, teških metala i aditiva. Sve PlanetBIO proizvode koji su korišteni u izradi naših smoothieja toplo preporučujemo kao dodatak koji u malim količinama sadrži velike nutritivne vrijednosti.

Upravo oni čine svaki napitak posebnim i zbog njih se smoothieji mogu zaista smatrati kompletnim obrokom, naročito za početak dana. U slučaju da neki od proizvoda nemate, zamijenite ga nekim drugim, ali nemojte odustati od izrade smoothieja!

smoothieizazov5

Bit će vam potrebne:
Goji bobice, incan bobice, chia sjemenke, sjemenke konoplje, ječmena trava i klorela

• Umjesto goji bobica koristite brusnice
• Umjesto incan bobica koristite brusnice + limunovu koricu
• Umjesto chie koristite sjemenke lana
• Ječmenu travu i klorelu zamijenite pšeničnom travom ili spirulinom, a možete i mješavinom PERFECTLY Clean koja je kombinacija svega navedenog

Orašasti plodovi:
Orasi i bademi

Ulja:
Kokosovo ulje

S nestrpljenjem iščekujemo ponedjeljak, prvi smoothie, prve fotke i prvi dan proljeća – sretno svima!

smoothieizazov6

Foto: Edita Šimić, PlanetBIO

0