Pozivamo vas na proljetni smoothie izazov

smoothiechallenge9

Edita Šimić (Kuživancija) i Barbara Medić (Bio svijet)

Proljeće u svima budi pozitivan nemir i buđenje iz zimskog sna. Namećemo si nove izazove, uglavnom vezane uz prehranu i tjelovježbu jer ljeto samo što nije pokucalo na vrata, stoga je ovo idealno vrijeme da nam se pridružite u proljetnom smoothie izazovu! Počevši na prvi dan proljeća, 21. ožujka, slijedite izazov 21 dan, točno onoliko vremena koliko je tijelu potrebno da stvori novu naviku i obogatite svoje jutro i svoje tijelo jednim smoothiejem.

smoothiechallenge8

smoothiechallenge1

Naše dvije blogerice, Barbara Medić i Edita Šimić, udružile su kreativne snage te će vam za vrijeme trajanja izazova svako jutro davati upute i recepte za nove smoothieje koje ćete lako moći ostvariti i u vašoj kuhinji. Smoothie challenge moći ćete pratiti na Facebook i Instagram profilu bloga Kuživancija te Facebook i Instagram profilu trgovine zdravom hranom Bio svijet.

Nije važno koji blender imate, koje povrće, voće i superhranu, važno je samo da se odlučite sudjelovati, promijeniti svoje navike i naposljetku pročistiti svoje tijelo. Bit će vam zahvalno, vjerujte!

smoothiechallenge7

smoothiechallenge6

Kašasti sokovi nisu više nikome nepoznanica. Ipak, trebali bi sadržavati puno više od voća i povrća kako bi zadovoljili sve kriterije cjelovitog obroka. Osim što su asocijacija na zdravlje, idealni su za početak dana jer sadrže enzime, vitamine i minerale, daju nam potreban zalet i naše tijelo ne treba trošiti energiju kao kod klasičnih obroka jer se brzo probavljaju. Lako se pripremaju te uz pomoć pomno odabranih kombinacija sastojaka mogu poboljšati izgled kože, kose i noktiju, potaknuti dobro raspoloženje i prirodno mršavljenje.

smoothiechallenge3

smoothiechallenge4

Svaki smoothie napitak, koji je zapravo ‘živa hrana’, bi se trebao sastojati od različitog, zelenog lisnatog povrća koji ne sadrži škrob te je zbog toga idealan za kombinaciju s voćem. Obogaćen sjemenkama, orašastim plodovima i uljima duže nas čini sitima te dobivamo potrebne, zdrave masnoće. Superfood dodaci poput pšenične trave, goji bobica, klorele ili konoplje su iznimno nutritivna vrsta hrane biljnog podrijetla, koja je bogata vitaminima, mineralima, antioksidansima i fitonutrijentima. Drevne kulture diljem svijeta su poznavale ljekovitu moć ovih biljaka stoga dodavanjem u kašaste sokove možete izbjeći sintetske dodatke prehrani i svoj savršeni smoothie učiniti cjelovitim obrokom za sebe i cijelu obitelj.

smoothiechallenge5

smoothiechallenge2

Vrijeme je za 21 proljetni smoothie uz Bio svijet & Kuživanciju – mi smo pripreme već odradili za vrijeme ovog snimanja miksajući zanimljive kombinacije sa znalačkim receptima naših blogerica. Ako vas zanima što smo sve pripremali – prihvatite ovaj izazov – saznat ćete točne recepte, okušati se u mijenjanju vlastitih navika, poboljšati svoje zdravlje, osjećati se poletno i vedro te koračati kroz proljeće spremni!

smoothiechallenge11

Posebnu zahvalu upućujemo veselom timu Smeg Hrvatska koji su nam omogućili korištenje svog showrooma (Antuna Bauera 5, Zagreb) i blendera koji je nedavno stigao u trgovinu.

smoothiechallenge10

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

Komentari