dm ima novu eko marku namirnica – dmBio" />dm ima novu eko marku namirnica – dmBio" />

dm ima novu eko marku namirnica – dmBio

Pojam ‘bio’ potječe iz grčkoga jezika i označava ‘život’. Upravo takvo značenje brojnim ljudima ima i danas – živjeti zdravo i savjesno zahvaljujući ekološkim proizvodima. Tom trendu već više od 25 godina ne odolijeva ni dm koji je jedan od preteča u uvođenju bio proizvoda. Sve je počelo prije 30-ak godina – u vrijeme kada je sve više ljudi počelo pokazivati zanimanje za savjesnu prehranu i podrijetlo namirnica. Osluškujući njihove potrebe dm je tada u svoj asortiman stavio prvu marku prehrambenih proizvoda, čiji se sastojci pomno biraju iz ekološkog uzgoja, pod nazivom Alnatura.

dmbio9

Sam trend nastavio se razvijati pa tako raste popularnost namirnica iz kontroliranoga biološkog uzgoja pri kojemu, prema zadanim uvjetima, nisu korišteni konvencionalni pesticidi ili umjetna gnojiva, a koje nisu bile podvrgnute genetskoj manipulaciji. Kod većine kupaca se u prvome planu nalazi motivacija za time da se osjećaju bolje, da žive savjesnije i da potiču proizvodnju ekoloških proizvoda. Oni koji kupuju proizvode iz biološkog uzgoja, konzumacijom takvih proizvoda visoke kvalitete ne čine dobro samo sebi, nego i svome okolišu.

dmbio

Temelj biološkoga uzgoja životinja počiva na prihvatljivim uvjetima i načinu držanja životinja koje slobodno pasu na otvorenim ekološkim pašnjacima, obitavaju u stajama s puno dnevnog svjetla i svježeg zraka, na suhim i mekanim površinama za ležanje. Životinje dobivaju isključivo biološku ishranu bez umjetnih dodataka koji potiču rast i masovni uzgoj. Na poljima nema kemijsko-sintetičkih tvari koje bi služile kao gnojivo, već se isključivo koristi gnojivo u obliku komposta te zeleno gnojivo. dm već više od 25 godina pruža potporu ideji o biološkome uzgoju i prema njoj usmjerava potrošačke potrebe svojih kupaca. U skladu s time, do danas dm prodavaonice u Hrvatskoj nude više od 1.300 bioloških proizvoda od više od 30 dobavljača.

Sada je tu i dmBio, nova, 25. dm marka ukusnih prehrambenih namirnica proizvedenih u skladu s visokim ekološkim standardima. Za početak tu je više od 40 proizvoda od voćnih sokova i pirea; kravljeg mlijeka i napitaka od zobi, pira i kokosa; preko začina i zaslađivača; do žitarica i mahunarki te ukusnih grickalica za niskokaloričan međuobrok. Pogledajte neke od njih u galeriji u nastavku.

Sponzorirana objava