Sve što trebate znati o bridal makeupu otkrila nam je makeup artistica Simona Antonović
Sve što trebate znati o bridal makeupu otkrila nam je makeup artistica Simona Antonović

Sve što trebate znati o bridal makeupu otkrila nam je makeup artistica Simona Antonović

Dan vašeg vjenčanja jedan je od najvažnijih dana u životu i želite izgledati i osjećati se apsolutno najbolje. Kada je u pitanju bridal makeup nema ispravnog ili pogrešnog, nema pravila ni vodiča, što čini odabir izgleda za veliki dan još težim. Kada pomislimo na šminku za dan vjenčanja, na pamet nam padaju pojmovi poput suptilna, klasična i blistava. Uglavnom, mora biti besprijekorna. Sa svakom novom sezonom pojavljuju se i neki trendovi, ali postoje lookovi koji su apsolutni favoriti među mladenkama i jedni su od najtraženijih tijekom godina.

Volite klasičan, blistav izgled s nude usnama ili želite odvažniji look sa suptilnim smoky eye i crvenim usnama? Razgovarali smo s jednom od najtraženijih makeup artistica, Simonom Antonović, čiji se termini za vjenčanja rezerviraju i dvije godine unaprijed. Simona nam je otkrila sve bitne informacije i neke tips and tricks kako bismo vam otklonili sve vaše nedoumice i pomogli u odabiru vašeg bridal makeupa.

simona antonović
simona antonović
  • Kako biste opisali svoj bridal makeup stil? Imate li određene tehnike ili trendove koji vas inspiriraju?

Svaki makeup prilagođavam licu i željama klijentice, a svaka od njih je jedinstvena pa nemam strogo definirani svoj bridal stil. No, svoj stil za svečane prigode poput vjenčanja volim usporediti s onim kojeg viđamo na licima svjetskih zvijezda za red carpet događanja.

  • Kakva je vaša filozofija kada je u pitanju kreiranje vjenčanog makeupa? Kako se prilagođavate potrebama i željama mladenke?

Kreiranje makeupa za vjenčanje ili bilo koju drugu svečanu prigodu, individualno je prilagođen klijentici. Njenom obliku lica i očiju, tipu kože, osobnom stilu, navikama i rutini šminkanja, te lifestylu. Odlično procjenjujem klijentice i uz dodatnih nekoliko pitanja lako dogovaram željeni look.

  • Radite li probni makeup i koliko prije samog vjenčanja? Koliko ranije je potrebno najaviti se za termin?

Probni makeup radim u slučaju da klijentica ima želju za njime, što je zaista rijetko, a termin dogovaramo u skladu s dostupnošću. Ne postoji vremenski rok za naručivanje za šminkanje. Sve ovisi koliko se netko unaprijed želi osigurati da će sigurno imati željeni termin. Nekad imam i last minute upita koji imaju sreće. 🙂

  • Kako osiguravate da makeup traje tijekom cijelog dana vjenčanja i kroz fotografiranje?

Prije svega, važna je adekvatna priprema kože koja osigurava postojani makeup tijekom dana i večeri, kao i redosljed nanošenja proizvoda tijekom šminkanja i na kraju, eventualno, fiksator.

  • Imate li određene proizvode ili brendove koje preferirate koristiti baš za bridal makeup?

Koristim proizvode, nijanse i teksuture koji odgovaraju licu klijentice, neovisno o brendu. Svi proizvodi koje koristim su premium kvalitete i uglavnom svima poznati svjetski brendovi.

  • Kako pristupate situacijama kada mladenka ima posebne zahtjeve ili želi nešto promijeniti u zadnji tren?

Prilagodim se klijentici, uz naravno logično i stručno objašnjenje pokušamo pronaći zajedničko rješenje kako bi ona bila zadovoljna, a i ja :). Promjene u zadnji tren također nisu neizvedive ukoliko imaju smisla.

  • Koje vas bridal make up lookove mladenke najviše traže?

Najtraženiji je uvijek klasičan bridal look, iza njega romantični makeup look, onda brončani za vrijeme ljeta i dosta ih traži i retro – crni tuš i crveni ruž.

PRO BRIDAL_klasicni look
klasični look
romantični look
PRO BRIDAL_brončani_look
brončani look
pin-up retro look
  • Što biste rekli koji su trenutno najaktualniji trendovi u svijetu kada je riječ o bridal makeup looku, a koji kod nas?

Smatram da ne postoje makeup trendovi u bridal makeupu jer svi mi drugačije izgledamo i potrebno ga je prilagoditi osobi, a ne trendovima. Makeup je uvijek prilagodeni klijentici kada je vjenčanje u pitanju.

  • Možete li izdvojiti jedan makeup look koji je apsolutni klasik kada je riječ o bridal makeupu i uvijek izgleda dobro?

Uvijek i gotovo na svakom funkcionira klasičan bridal makeup look – blago konturirano lice i oči nježnim (uglavnom) zemljanom spektru tonova, tanka linija tušem ili olovkom za oči, parcijalne trepavice, ružičasto rumenilo i ružičasti ili ruž boje mesa.

  • Što biste izdvojili kao najbolje u radu s mladenkama?

Najdraži dio šminkanja mladenki mi je kad im uljepšam dan time što od njih vizualno postignem, a to je izgled dive.

PRO BRIDAL_moderni minimalnizam look
moderni minimalnizam look
PRO BRIDAL_glamoruzni look
glamoruzni look
PRO BRIDAL_sexy look
sexy look

Od ove jeseni Simona će u ponudi svoje makeup škole uvrstiti i PRO BRIDAL makeup edukaciju. Riječ je o edukaciji s najvišom razinom znanja o šminkanju mladenki u Hrvatskoj. Uistinu impresivno makeup iskustvo u šminkanju mladenki Simona je stekla u stvaranju brojnih bridal makeup lookova. U svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri našminkala je tisuće mladenki, a sada svoje znanje i iskustvo želi podijeliti sa svima koji žele naučiti.

Tijekom PRO BRIDAL makeup edukacije polaznici/e će učiti i usavršavati najpopularnije tehnike šminkanja mladenki te trikove i tajne. Saznat će sve što će im pomoći biti uspješnima u najtraženijem poslu za makeup umjetnike – šminkanju mladenki i ostalih privatnih klijentica za svečane prigode. U fokusu su glamoruzni, romantični, sexy, retro – pin-up, brončani i klasični look, kao i još niz tehnika poput naprednog konturiranja i postizanja savršenog oblika lica.

Foto: Mare Milin, Jelena Balić

Model: Filipa Ledić

Učitati još
Zatvori