Trebam li angažirati wedding planera za svoje vjenčanje?

Trebam li angažirati wedding
planera za svoje vjenčanje?

Organizacija vjenčanja ponekad može predstavljati muku ukoliko ste se izgubili u moru otvorenih izbora koji vam se nude. Ponekad je teško uklopiti dostupne datume svih dijelova slagalice da biste imali vjenčanje o kojem sanjate. Trebate li zaista wedding planera da si olakšate proces organizacije? 

Organizator vjenčanja: da ili ne?

Budući da živimo u vremenu kad je pun raspored više-manje stvarnost svake zaposlene osobe, organizacija vjenčanja može i na prvu pomisao predstavljati problem i grč u želucu. Iako nije sve tako sivo, vjerujemo da su se mnogi od vas zatekli lutajući bespućima interneta u potrazi za prostorom, glazbom, dekoracijama, snimateljem, fotografom i ostalim sitnicama koje čine cjelinu vašega vjenčanja. Kada ste nakon prve potrage i par savjeta prijatelja filtrirali svoje želje, tek tada kreću prave kombinacije i planiranje. 

Ponekad željeni prostor, bend ili snimatelj ne upadaju u budžet, ponekad se ne poklapaju slobodni datumi, a ponekad se ne poklapa niti jedno niti drugo. Još niste našli dekoratera, a fotograf je ipak shvatio da ste predaleko pa su putni troškovi viši. 

U ovom slučaju da biste si olakšali muku i spasili ono malo slobodnog vremena kojeg imate za sebe, a ponekad uspjeli i sačuvati koju lipu, najlakše bi bilo u Google tražilici upisati „wedding planer“, „organizator vjenčanja“…

Kada je wedding planer baš pametan izbor?

Wedding planer ili organizator vjenčanja može biti pojedinac ili ekipa koja već radi s određenim prostorima za vjenčanja, glazbenicima, snimateljima i ostalim kreativcima iz industrije vjenčanja. Budući da im je to posao, imaju već isprobane opcije i olakšavaju vam odluke predstavljajući suženi izbor za ostvarenje vaših želja. Također, skidaju vam kamen s leđa kad je potrebno kombinirati slobodne termine i birati davatelje usluga unutar vašeg budžeta. 

Wedding planeri najbolji su i najjednostavniji izbor ako planirate svoje vjenčanje izvan države u kojoj živite. Da biste organizirali vjenčanje, na primjer u Italiji, potrebno je prije svega riješiti određenu papirologiju kako bi sve bilo prema njihovim domaćim zakonima, poznavati talijanski jezik u govoru i pismu te uz to pronaći i dogovoriti sve one stavke koje su potrebne da biste isplanirali idealno vjenčanje. 

Ako ste kreativniji tip, veselite se planiranju i želite sve konce vezane za organizaciju vjenčanja držati u svojim rukama, preporučujemo vam da prije svega za savjete i dojmove pitate prijatelje koji su već imali svoje vjenčanje. Tada ćete saznati koje su vam opcije, što želite ili nikako ne želite imati na svojem vjenčanju. Posjetite sajam vjenčanja i potražite ideje na društvenim mrežama da biste lakše mogli zamisliti svoj dan. Kako najlakše izabrati snimatelja ili fotografa možete pročitati u jednom od naših starijih blogova „Kako izabrati idealnog snimatelja ili fotografa za svoje vjenčanje?“. Istom taktikom možete se voditi i prilikom izbora prostora, glazbe i svih lijepih stvari i detalja koji će činiti dio atmosfere na dan vašega vjenčanja. 

Konačnu odluku o korištenju usluge planera za svoje vjenčanje ipak ostavljamo budućim mladencima. Razmislite koliko ste se u organizaciji vjenčanja spremni angažirati sami i predstavlja li vam to nepotreban stres ili jedva čekate pokazati svoju kreativnu crtu. U svakom slučaju, želimo da ostvarite ono što ste zamislili! 

Foto: Nomad Diaries • Wedding Films 

Tekst: Nomad Diaries • Wedding Films 

Učitati još
Zatvori