Pravo ljetno osvježenje

Podsjeća li nas išta na ljeto kao lubenica? Hladna lubenica koju jedemo dok doslovno ne puknemo. I nikada nam je nije dosta. Iako je nazivamo voćem, ona je zapravo povrće. Bogata vitaminima C i A, sadrži magnezij i kalij te punoooo vode! Zato ništa ne može ublažiti žeđ kao ovo ‘voće’!

Sastojci

Apsolutno svaki dio lubenice je jestiv, čak i sjemenke od kojih možete napraviti čaj! Obzirom da je pravo vrijeme za hladne napitke, evo kako napraviti 3 zanimljiva smoothija!

Svi2

Ovo je idealan ljetni napitak i bez problema ga možete držati u hladnjaku te posegnuti za njim svaki put kada vam zatreba rashlađenje ili ga piti umjesto vode. Iz tog razloga preporučam da ne koristite nikakve zaslađivače, čak ni med. Ako je lubenica dobra, neće biti ni potrebno! Sve količine su za 2 smoothija od cca 3 dcl. Količinu vode i leda korigirajte po vlastitom ukusu.

Svi1

Smoothie od lubenice i jagoda:
200 g lubenice (samo crveni dio, bez sjemenki)
5-6 velikih jagoda
2 dcl vode
Led

Jagoda

Smoothie od lubenice i mente:
200 g lubenice (samo crveni dio, bez sjemenki)
10-12 listića mente
2 dcl vode
Led

Menta

Smoothie od lubenice i naranče:
200 g lubenice (samo crveni dio, bez sjemenki)
Sok 1 velike cijeđene naranče
2 dcl vode
Led

Naranca

Sve sastojke smiksajte u blenderu! Ukoliko držite smoothije u hladnjaku, promućkajte prije uporabe. Ukoliko želite da je smoothie slađi dodajte meda, a ako želite da je više kiselkast dodajte svježe cijeđen limunov sok ili naribajte malo đumbira! Uživajte.

0