Od slatkoga slađe: Božićni plazma cheesecake

Recepata za cheesecake nikada dovoljno, a ako ovih blagdana želite isprobati nešto doista posebno i u duhu sezone, donosim vam recept za božićni plazma cheesecake u kojem prigodni sezonski začini i dodaci igraju glavnu riječ!

Sastojci za podlogu: 

  • 250 g Plazme Mljevene
  • 120 g maslaca
  • 1 žličica začina za medenjake 

Sastojci za  kremu:

  • 750 g sira mascarponea
  • 300 g neslanog sirnog namaza
  • 100 g smeđeg šećera
  • jaja
  • 2 žličice arome vanilije
  • ½ žličice mljevenog đumbira
  • 1 žličica cimeta
  • Sastojci za ukrašavanje:
  • karamelizirani lješnjaci i bademi ili Plazma Mljevena
  • puslice
  • korica naranče 
  • pahuljice od ticino mase

Podloga:

Kalup promjera 24 m obložiti masnim papirom. Kekse pomiješati s rastopljenim maslacem, dodati začin i utisnuti u kalup. Spremiti u hladnjak dok se priprema krema.

Krema:

Svi sastojci za kremu trebaju biti sobne temperature. Sir, namaz i šećer mutiti mikserom, dodati jedno po jedno jaje. Na kraju umiješati aromu vanilije i začine.

U kalup uliti kremu. Kalup položiti u okruglu posudu, te u još jednu posudu u koju ulijemo vrelu vodu (oko 3 cm visine) Sve zajedno položiti u donji dio zagrijane pećnice. Tortu peći oko 60 minuta na 160 ˚C. Isključiti pećnicu, malo otvoriti vrata pećnice i tortu lagano hladiti oko 2 sata.

Tortu ohladiti na sobnoj temperaturi te je držati u hladnjaku nekoliko sati, najbolje preko noći. 

Recept nam donosi Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu ili Instagram profilu.

Foto: Mirjana Šmit

0