Foodoris: Praline od bundeve su savršeni jesenski desert

Kremasta, začinjena bundeva iznutra i tamna čokolada izvana savršeni su spoj za pravi jesenski desert. Gotov u svega nekoliko minuta (ako imate gotov pire od bundeve, što biste definitivno trebali imati u ovo doba godine jer su mogućnosti brojne), a pomalo drugačiji i zanimljiviji od uobičajenih deserata i slastica poput pita, tartova i kolača, osvojit će vas jednostavnošću, ali i bogatstvom okusa.

Sastojci:

  • ½ šalice pirea od bundeve (koristila sam hokaido tikvu za pire)
  • 1 žličica mješavina začina “pumpkin spice” (možete napraviti sami miks začina od cimeta, klinčića u prahu, đumbira, pimenta, kardamoma ili staviti samo cimet)
  • prstohvat soli
  • ¼ šalice javorovog sirupa
  • 1 šalica brašna od badema
  • 3 žlice kakao maslaca (otopljenog)
  • 100 g tamne čokolade

Priprema:

Pomiješati pire, začine, sirup i maslac u glatku smjesu. Dodati brašno od badema i pomiješati. Staviti na kratko u zamrzivač da se smjesa malo stisne kako bi se lakše oblikovale kuglice.

Vlažnim rukama oblikovati smjesu te staviti u zamrzivač. Otopiti čokoladu te stisnute kuglice umakati i posipati razmrvljenim keksima (opcionalno).

Staviti u zamrzivač da se skroz stisnu. Držati u hladnjaku do trenutka konzumacije.

Recept nam donosi Doris Valković s bloga Foodoris. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilu.

Foto: Foodoris

0