Ideja za ručak: Janjeći kotleti na marokanski način

Iako specifičnog mirisa, janjeće meso je izrazito probavljivo, te za razliku od govedine, junetine i posebno piletine, opasnosti koje vrebaju unosom hormona i lijekova, kod janjetine su svedene na minimum. Janjetina na ražnju je samo jedan od načina kako ovo meso možete pripremiti, i da, kod nas je najzastupljeniji način, ali zapravo sasvim nepotrebno zanemarujemo vrlo jednostavne i praktične načine kako ovo meso pripremati u svakodnevnom kuhanju.

Slika-1

Dobra grill tava i nekoliko začina je sve što vam je potrebno! Kušajte ovaj marokanski način pripreme janjetine! I pokušajte integrirati janjetinu u svoju prehranu češće od nekoliko svadbi godišnje 🙂

Za dvije porcije potrebno je:
600 g janjećih kotleta
1 žličica krupnog crnog papra
1 žličica listića chilija (može i svježe nasjeckani chili)
1 žličica mljevenog kima
1 žlica svježe nasjeckanog peršina
2-3 listića mente
3 režnja nasjeckanog luka
6 žlica maslinovog ulja
Sol

Slika-2

Priprema:
Janjeće kotlete začinite sa svim začinima, sol izostavite. Meso ostavite da se marinira 2h na sobnoj temperaturi. Možete ga marinirati i dan prije, te ga držati u hladnjaku, ali ono što je bitno da prije pečenja meso bude sobne temperature.

Slika-3

Bitno je da grill tavu dobro, dobro zagrijete i da ne dodajete ulja! Tavu držite na vatri i do nekoliko minuta. Zatim vatru smanjite na srednje jaku. Pecite meso sa svake strane 3-4 minute, ne više! Pri posluživanju ga posolite, ali ne puno, dopustite drugim začinima da dođu do izražaja. Prelijte meso ostacima marinade. Poslužite uz pečeno povrće i dobar vam tek!

Ako ste u potrazi za još nekim receptima, posjetite Instagram profil Kuživancija i iznenadite se!

0