Bite It Quick: Cupcakes od bundeve s kremom od kave

Cupcakes od bundeve s kremom od kave ili kako bi ih nazvali na engleskom Pumpkin Spice Latte Cupcakes su nježni i mekani biskvitići začinjeni toplim jesenski začinima, finim okusom bundeve i nadjeveni nježnom kremom okusa kave. Iako nisam kavopija, volim deserte s kavom. Prvi puta sam Pumpkin Spice Latte probala davnih dana kad sam posjetila Sjedinjene Države i famozni Starbucks. Ovi Cupcakes su moja verzija njihovog pića u obliku deserta. Nadam se da ćete uživati u njima kao i mi.

Pumpkin Spice Latte Cupcakes

Sastojci:

Cupcakes:

  • 190 grama glatkog brašna
  • 1 žličica cimeta (3 grama)
  • prstohvat mljevenog đumbira
  • prstohvat muškatnog oraščića, po mogućnosti svježe naribanog
  • ½ žličice soli (2 grama)
  • 1 žličica praška za pecivo ( 5 grama)
  • ½ žličice sode bikarbone (2.5 grama)
  • 2 velika jaja, sobne temperature
  • 100 grama šećera
  • 100 grama svijetlog ili tamno smeđeg muscovado šećera
  • 120 grama suncokretovog ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 120 grama pirea od bundeve* vidjeti savjete

Krema:

  • 40 grama glatkog brašna
  • 150 grama šećera
  • 250 ml mlijeka
  • 3 žličice instant kave u prahu/granulama
  • 240 grama maslaca, omekšanog
  • Prstohvat soli

Posip:

  • 2 žlice smeđeg šećera (Demerara ili slični s većim kristalima)
  • Pola žličice cimeta

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama.

2. U srednje velikoj zdjeli pjenjačom izmiješajte brašno, sol, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i začine.

3. U velikoj zdjeli mikserom umutite pire od bundeve, ulje, šećer, smeđi šećer, jaja i vaniliju dok se ne sjedine.

4. Špatulom umiješajte suhe sastojke.

5. Podjelite smjesu između 12 kalupa za muffine.

6. Pecite 18-20 minuta, odnosno dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.

7. Ostavite da se ohlade u kalupu oko 10 minuta. Prebacite na rešetku za hlađenje da se potpuno ohlade.

8. Za kremu: U malom loncu pomiješajte mlijeko, brašno, šećer, instant kavu i sol. Stavite lonac na laganu vatru i pustite da smjesa zavrije, neprestano miješajući. Kuhajte oko 2-3 minute dok se ne zgusne. Prebacite „puding“ u čistu zdjelu i prekrijte ga plastičnom folijom, pritiskajući plastičnu foliju izravno na puding, kako se ne bi stvorila kožica. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Za brže hlađenje stavite u hladnjak.

9. Izmiksajte maslac dok ne postane kremast, oko 5 minuta. Dodajte ohlađeni puding, jednu po jednu žlicu i miksajte dok krema ne postane gusta, glatka i kremasta.

10. Stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje s velikim zvjezdastim nastavkom (ili koji već imate), pa istu istisnite na ohlađene cupcakes. Po želji pospite mješavinom šećera i cimeta.

Savjet:

  • Pire od budeve kupujem gotov u konzervi. Možete koristiti domaći. Narežite Muškatnu tikvu (ili mješavinu Muškatne i Hokkaido) i stavite peći na pleh prekriven aluminijskom folijom na 180°C dok tikve ne postanu mekane, oko 35-45 minuta. Odstranite koru dok su još tople i stavite u multipraktik i blendajte dok ne dobijete glatki pire. Pire stavite u sitno cjedilo i ostavite da se potpuno ohladi i izgubi višak tekućine.

Recept nam donosi Mihaela Kozarić Šebrek s bloga Bite It Quick. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilu.

Foto: Mihaela Kozarić Šebrek

0