Kreme sa zaštitnim faktorom koje vole čak i dermatolozi
Kreme sa zaštitnim faktorom koje vole čak i dermatolozi

Kreme sa zaštitnim faktorom koje
vole čak i dermatolozi

Sunce je simbol vitalnosti i aktivnosti i naš organizam ga treba, ali ono ima i svoju lošu stranu, a to je prilična šteta na koži koju može izazvati.

Kratkoročno, to mogu biti opekline od sunca. Dugoročno, to je prerano starenje kože i zove se fotostarenje te može dovesti i do raka kože. Sunčeva svjetlost sastoji se od toplinskih zraka, svjetlosnih zraka i UV zraka.

Srećom postoje kreme sa zaštitnim faktorom.

Kreme sa zaštitnim faktorom, pexels

Toplinske zrake, one infracrvene, prodiru najdublje u organizam i opažaju se kao toplina. Ona potiče cirkulaciju. Svjetlosne zrake su one vidljive koje opažamo kao sunčevu svjetlost. UV zrake su one nevidljive i odgovorne su za procese promjena na koži, primjerice za tamnjenje ili opekline kože.

Razlikujemo i nekoliko vrsti zračenja

Tu je ono dugovalno (UVA) koje trenutno potamnjuje kožu. Te zrake su odgovorne za dugotrajno oštećenje kože te uzrokuju prerano starenje kože s nastankom bora. Pretjerano izlaganje sunčevoj svjetlosti najčešći je uzrok raka kože.

Imamo i kratkovalno zračenje (UVB), koje proizvodi dugotrajnu pigmentaciju. Pretjerano izlaganje UVB zrakama može uzrokovati trenutačno oštećenje kože, a prvi znak oštećenja su opekline od sunca. Također oštećuju strukturu stanica kože.

Što kažu dermatolozi?

Štetu koju sunce uzrokuje na koži dermatolozi nazivaju različitim imenima: fotostarenje, fotooštećenje ili oštećenje od sunca. Ono se događa kad koža nezaštićena kremom za sunčanje bude izložena ultraljubičastom (UV) svjetlu, što uzrokuje promjene u DNK na staničnoj razini.

Fotooštećenje događa u najdubljim slojevima kože – u dermi – i mogu proći godine prije nego što to oštećenje izađe na površinu i postane vidljivo. Mnogi ljudi osjećaju da im je koža ostarjela i da izgledaju starije od nekih svojih vršnjaka pa žale što se u mladosti nisu bolje štitili od sunca.

Dermatolozi zahtijevaju pravilno rješenje za izlaganje suncu i učinkovite proizvode koji jamče sigurnost i multiaktivnu zaštitu.

Kreme sa zaštitnim faktorom, pexels

Kreme sa zaštitnim faktorom koje vole i dermatolozi

Tu nastupaju MBR® kreme sa zaštitnim faktorom. MBR je zahtjev dermatologa shvatio ozbiljno te je razvio visokotehnološke proizvode za zaštitu od sunca temeljene na sustavu MBR SUN GUIDE SYSTEM s tri funkcije: MBR UV-A/UV-B PROTECTION SYSTEM, MBR CARE/REPAIR SYSTEM i MBR CELL DEFENSE SYSTEM.

Najprije, MBR UV-A/UV-B PROTECTION SYSTEM se sastoji od inovativnih filtara koji pružaju neospornu učinkovitost u zaštiti od sunca. Novi filtri širokog spektra iznimno su fotostabilni i karakterizira ih najviša razina zaštite koja se može postići u skladu s najnovijim standardom EU-a. Osim od UVB zraka, ovi proizvodi štite i od opasnih UVA zraka.

Velik dio sunčevih zraka odmah se reflektira ili raspršuje po koži, dok se ostatak apsorbira. Linija proizvoda MBR medical SUN care® stvara zaštitni sloj na koži i tako pruža aktivnu zaštitu od starenja kože izazvanog suncem. Tako smanjuje rizik od raka kože te štiti od pigmentacijskih mrlja i bora uzrokovanih suncem.

MBR SPF
MEDIUM PROTECTION FACE CREAM

Zatim, uravnoteženi MBR CARE/REPAIR SYSTEM njeguje kožu i obnavlja je čak i tijekom izlaganja suncu. Odabrani aktivni spojevi hidriraju suhu kožu te poboljšavaju i povećavaju sposobnost zadržavanja vlažnosti kože. Visokokvalitetne tvari za njegu učinkovito smiruju, opuštaju i hidriraju kožu izloženu stresu, čine je svilenkasto glatkom i daju transparentan matiran izgled.

MBR SPF
HIGH PROTECTION BODY LOTION

Kreme sa zaštitnim faktorom i kvalitetnim sastojcima

Naposljetku, pametni MBR CELL DEFENSE SYSTEM potiče prirodne obrambene mehanizme kože i aktivno sprječava oštećenja uzrokovana izlaganjem suncu. Raznovrsni sustav omogućuje zaštitu od oštećenja stanica i poboljšava njihovo obnavljanje.

Ovaj učinkoviti trostruki sustav pruža svim tipovima kože primjerenu zaštitu utemeljenu na najnovijim otkrićima u medicini i biotehnologiji. Visokokvalitetni sastojci i poseban postupak pripreme rezultirali su proizvodima koji kombiniraju učinkovitu zaštitu s dugotrajnom njegom i svojstvima obnavljanja.

MBR SPF
HIGH PROTECTION CREAM

MBR SUN GUIDE SYSTEM omogućuje čak i neumjerenim obožavateljima sunca da bezbrižno uživaju na suncu i steknu prekrasnu, ujednačenu i, važnije od svega, zdravu preplanulost. Pri razvijanju proizvoda, velika je važnost pridana minimiziranju potencijalnog nadražaja na koži oštećenoj tijekom izlaganja suncu. Proizvodi MBR medical SUN care® stoga ne sadrže nikakve mirise.

MBR SPF
HIGH PROTECTION FACE CREAM

Odabrani aktivni kompleksi i mehanizmi funkcija optimalno štite, njeguju i istovremeno obnavljaju kožu, bilo na odmoru, tijekom svakodnevnih aktivnosti ili kada se bavite sportom ili aktivnostima na otvorenom.

kreme sa zaštitnim faktorom
MEDIUM PROTECTION BODY LOTION

Proizvodi su podijeljeni u tri kategorije zaštite od sunca, što olakšava odabir odgovarajuće razine zaštite u odnosu na vrstu sunčeve svjetlosti:

• Medium Protection SPF 20 (srednji zaštitni faktor 20)
• High Protection SPF 30 (visoki zaštitni faktor 30)
• High Protection SPF 50 (visoki zaštitni faktor 50).

kreme sa zaštitnim faktorom
HIGH PROTECTION EYE&LIP

Linija MBR njege kože sa zaštitom od sunca sastoji se od proizvoda za zaštitu lica, područja oko očiju i usana, tijela, te za njegu lica i tijela nakon sunčanja.

kreme sa zaštitnim faktorom
AFTER SUN FACE
kreme sa zaštitnim faktorom
AFTER SUN BODY

FOTO: PR, Pexels,

Učitati još
Zatvori