Proizvodi koji u trenu umiruju crvenilo od sunca
Proizvodi koji u trenu umiruju crvenilo od sunca

Proizvodi koji u trenu umiruju
crvenilo od sunca

Svatko je barem jednom u životu “zaradio opekline od sunca. Mnogi su u takvim situacijama pribjegavali domaćim lijekovima poput jogurta. To možda i nije najbolja opcija, a i užasno je neuredno. Srećom, posljednjih godina kozmetika je napredovala.

Sada postoje i posebne linije proizvoda koje služe samo ublažavanju opeklina od sunca. Ono što im je svima zajedničko je da su umirujuće i hlade. Puno njih sadrži aloa veru, koja je poznata po svojim dobrobitima za kožu. Također, ako biljku imate doma, možete i sami napraviti gel od nje i pomoći si ako ste zaradili opekline, a pri ruci nemate kreme za ublažavanje crvenila.

Opekline od sunca najbolje je spriječiti

Osim što je bitno i na vrijeme opremiti se ovim proizvodima i nanijeti ih što prije, važno je kožu zaštititi nakon toga. Nikako ju ne smijemo izlagati direktnom suncu. Uz to, opekline na početku godišnjeg odmora ne treba smatrati podlogom za preplanulu put. Da crvenilo će nestati i možda ćete nakon toga i uspjeti dobiti lijepu boju, ali koža sve pamti. A i tko se želi guliti?

Najvažnije u cijeloj priči je da se odmah zaštitimo jer opekline od sunca mogu dovesti do razvitka raka kože. Treba koristiti visoke faktore, pogotovo ako ste svijetle puti i ne treba se izlagati suncu između 10 i 16 sati, kada je ono najjače. Čak i oni tamnije puti posebno bi trebali zaštititi lice. Na njega kremu sa zaštitnim faktorom treba nanositi prilikom svakog izlaska iz kuće.

No, ako vam se ipak dogodi da izgorite, bitno je znati kako si pomoći. I tu ne mislimo na kućne pripravke, nego na proizvode namijenjene tretiranju opeklina od sunca. Opekline od sunca karakterizira crvenilo i osjećaj peckanja i zatezanja. One obično traju do tri dana, no one teže mogu potrajati duže.

Na opekline od sunca ne treba stavljati ništa osim proizvoda namijenjenih tome. Izbjegavajte nanošenje pudera kako biste prikrili crvenilo jer to može izazvati infekcije. Također, kada krene faza guljenja kože, to ne treba trgati nego se mora oguliti sama, također, kako biste izbjegli infekcije.

opekline od sunca
PANTHENOL S.O.S.
GARNIER - AFTER SUN SOOTHING AND HYDRATING
losion
OLIVAL
PANTHENOL
HAWAIIAN TROPIC
COCOSOLIS
ZIAJA
SKIN79
URIAGE
A-DERMA
AUSTRALIAN GOLD
NAIF
L'OREAL

FOTO: Notino, Pexels, Vichy, Nivea, Amazon, Moja ljekarna

Učitati još
Zatvori