Pronašli smo SPF-ove koji ne ostavljaju masne tragove na licu
Pronašli smo SPF-ove koji ne ostavljaju masne tragove na licu

Pronašli smo SPF-ove koji ne
ostavljaju masne tragove na licu

SPF treba koristiti svaki dan u godini, ali ljeti je on posebno bitan. Tako štitimo svoju kožu od oštećenja od Sunca, ali i sprječavamo hiperpigmentaciju i pojavu sitnih bora. Sve to znakovi su preuranjenog starenja kože koje s događa zbog izlaganja štetnom sunčevom zračenju.

Pa iako znamo koliko je SPF bitan i koliko nas štiti, još uvijek ima onih koji zaziru od korištenja SPF-a na licu. Posljednjih godina pojavljuje se sve više opcija za sve tipove kože. Također, sve je više različitih tekstura pa možemo birati onu koja nam najviše paše.

Tu su fluidi, kreme, sprejevi i maglice, sve razvijeno kako ne bismo imali osjećaj da na licu imamo masku. Realno, nitko ne voli onaj mastan osjećaj koji neki SPF proizvodi ostavljaju kada ih nanesemo. To se pojavljuje čak i kod nekih fluida.

SPF na bazi vode

Srećom, sada i za to postoji rješenje, a to su SPF-ovi na bazi vode. Oni se savršeno stapaju s kožom i idealni su za korištenje ispod šminke. Uz njih nema onog osjećaja ljepljivosti ni masnoće. Upravo zbog toga su savršeni za zaštitu lica.

Uz ovakve proizvode više ne morate biti u strahu od krema sa zaštitnim faktorom. Davno su prošla ona vremena kada su njihove teksture bile teške i guste. Današnji SPF-ovi za lice ne ostavljaju ni bijele tragove pa zaista više ne postoji isprika za ne korištenje.

To je samo jedan dodatan korak u vašoj rutini, a znači puno jer koža pamti svako izlaganje suncu i svako oštećenje od sunca. Osim toga, zašto ne biste spriječili preuranjeno starenje kože ako možete i to vrlo jednostavno.

SPF-ovi na bazi vode relativno su nov proizvod na tržištu pa i nema toliko različitih opcija. Ipak, mi smo pronašli one koje možete naručiti u Hrvatsku i isprobati već ovog ljeta. Ljeto je ionako idealno vrijeme za isprobavanje novih proizvoda, pogotovo na godišnjem pa zato ne biste isprobali i ovo.

FOTO: Instagram, Pexels, Cult Beauty, Neutrogena, Kiehls

Učitati još
Zatvori