Savjeti uz koje će kosa izgledati savršeno i u zimskim danima

@constancearnlt

Niske temperature, hladan vjetar te suhi zrak u grijanim prostorima, osim na našu kožu, ostavljaju posljedice i na našu kosu koja vrlo lako može postati suha ili “slamnata”. Kako ne bi došlo do takvih situacija, nužno je rutinu njege kose prilagoditi sezoni i omogućiti joj sve potrebno da bi ona bila zdrava, njegovana, nahranjena te na kraju – sjajna. Ako još uvijek niste u potpunosti “posložiti” vlastitu hairrutinu, u nastavku donosimo nekoliko proizvoda koje možete isprobati.

Kosa će vam biti iznimno zahvalna ako je počnete tretirati s L’Huile de Leonor Greyl tretmanom koji je mnogo više od samog rituala prije šamponiranja kose. Riječ je o balzamu koji prekrasno miriši, a najbolje ga je upotrebljavati prije pranja kose ili kao hidrator koji ćete držati na kosi tijekom noći. Rezultat redovite uporabe je ono što svi želimo – svilenkasto mekana kosa u samo jednom potezu.

Leonor Greyl L’Huile de Leonor Greyl

Ako imate lomljivu kosu, treba biti oprezan sa šamponiranjem kose jer ono može dodatno oštetiti kosu – prije svega je isušiti. Budući da se s problemom suhe kose ionako borimo u zimskim danima, bitno je pobrinuti se da su proizvodi za pranje kose nježni prema njoj i prema vlasištu te da ga neće iziritirati.

Pureology Strength Cure Shampoo
Pureology Strength Cure Conditioner

Da bi ona dobila sve što joj je potrebno, jednom tjedno priuštite joj masku, najbolje nakon tuširanja ili prije vježbanja. Naime, tijelo tad ispušta toplinu, a upravo će ona pomoći da ulje bolje prodre u kosu.

Bleach London Reincarnation Mask

Jedan od zimskih problema s kojima se mnogi bore je vlaga. Zbog nje kosa dobije omražen frizzy look već nekoliko trenutaka nakon izlaska iz stana i više nije onakva kakvom smo je zamišljali. Srećom, postoji cijeli niz proizvoda kojima se ona može održati u “prvobitnom” stanju – riječ je o kremama i sprejevima koje možete dodati u vlastitu rutinu njege kose jer će spriječiti ili barem umanjiti utjecaj vlage na kose.

Virtue Polish Un-Frizz Cream

Osim vremenskih uvjeta koji znaju stvoriti probleme u kosi, ono s čim se mučimo u prosincu je “pojačano” razdoblje tuluma i blagdanskih druženja za koje ne stignemo uvijek imati savršenu frizuru. Ponekad i pronalazak vremena za pranje kose zna biti problem pa je u rutinu nužno dodati šampon za suho pranje kose. Njega mnogi opisuju kao najboljeg saveznika koji će nam omogućiti frizuru s kojom ćemo biti zadovoljne, na kosi stvoriti dojam svježine, a istovremeno uvojke ostaviti mirisnima.

Hair by Sam McKnight Lazy Girl Dry Shampoo

Foto: Instagram, Cult Beauty

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori