Pet najčešćih problema s kosom i kako ih riješiti

@oljaryz

Kad govorimo o idealima ljepote, savršena frizura sastavni su njezin dio, no na svakodnevnoj razini vodimo “bitke” – suha kosa, ispucali vrhovi, vlaga iz zraka zbog koje ona postaje neposlušna… U zimskim mjesecima ti problemi postaju još i veći zbog niskih temperatura, jakog vjetra, ali i promjene klime, odnosno suhog zraka u grijanim prostorima. U nastavku donosimo nekoliko najčešćih problema, kao i rješenja te proizvode pomoću kojih se oni mogu riješiti ili barem ublažiti.

Problem frizzy izgleda

problemi s kosom
Voir Haircare Rhythm of the Rain Hair Masque & Scalp Detox

Borba protiv frizzy izgleda u kosi uzrokovan je njezinom suhoćom, no ne pojavljuje se samo u zimskom razdoblju, već je riječ o problemu s kojim se mnogi bore tijekom cijele godine. Ključno je kosi vratiti potrebnu vlagu, a u tome će pomoći regenerator ili krema za kosu, kao i maska na vodenoj bazi. Također, treba obratiti pozornost na način stiliziranja kose – kad je sušite, usmjerite sušilo za kosu od dolje prema gore jer će na taj način kosa biti sjajnija i izgledati manje frizzy.

Problem ispucalih vrhova

problemi s kosom
Beached Urban Waves natural hair texturiser

Bez obzira na to koliko pazimo na kosu, ako je dovoljno dugo proučavamo, uvijek ćemo pronaći barem jedan ispucali vrh. Najbolje rješenje i ono što stručnjaci ponajprije preporučuju je šišanje. Smatraju kako termin u frizerskom salonu treba zakazati barem jednom u 8-10 tjedana jer se na taj način ispucali vrhovi mogu držati pod kontrolom. U kućnoj radinosti, odlično će poslužiti redovita upotreba maske za kosu jer one potiču brži rast zdravije kose. Savjet stručnjaka je i smanjiti upotrebu sušila za kosu, kao i pegle, a umjesto toga u kosu pustiti je da se prirodno osuši, dok će se za stiliziranje “pobrinuti” sprej za teksturu.

Problemi s neprirodno žutim pramenovima u kosi

problemi s kosom
Fudge Professional Clean Blonde Violet-Toning Shampoo

Plava kosa nije nimalo jednostavna za održavanje jer, zbog štetnih utjecaja, ali i nepravilno nanesene boje, na površinu mogu izbiti pramenovi u neprirodnim žutim tonovima koji nisu bili cilj kad smo zakazivali termin u frizerskom salonu. Da ne bi došlo do te pojave, stručnjaci preporučuju uporabu šampona u boji s plavim ili ljubičastim pigmentom koji je neophodan da bi kosa izgledala svježe. Šamponi s pigmentom u boji neutraliziraju neželjene boje te u prvi plan stavljaju nijanse koje izgledaju prirodnije.

Problem vlage koja uzrokuje neposlušnu kosu

problemi s kosom
amika The Shield anti-humidity spray

Svi se barem jednom svake jeseni nađemo u sljedećoj situaciji: kosa nam je savršeno ravna i sjajna, a čim zakoračimo van, javlja se jedan od najomraženijih problema, onaj vlage u zraku. Rješenje za to skriva se u redovitom šišanju, kao i u redovitom korištenju maski za kosu, najbolje jednom tjedno. Ako je kosa u dobrom stanju, minimalizirat će se količina vlage, odnosno posljedica koje vlaga ima za kosu. Ako se konstantno borite s ovim problemom, najbolje je u hair rutinu obaciti sprej protiv vlage koji će ublažiti vlagu u zraku.

Problem beživotne kose

problemi s kosom
My Haircare rescue My.hair volume shampoo bar

Iako postoje brojne metode stiliziranja koje će omogućiti da kosa izgleda kao da je puna života, frizerski stručnjaci preporučuju da je za volumen najbitniji početak hair rutine, odnosno odabir šampona za kosu. Odabirom laganijih proizvoda, kosa neće biti opterećena, već će dobiti na volumenu jer nije “teška” od nepotrebnih kemikalija. Za dodatan volumen, stručnjaci preporučuju losion ili mousse za volumen koji je najbolje koristiti na mokroj kosi.

Foto: Instagram, Beauty Bay

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori