Beauty savjeti za sve koji nose leće

Beauty savjeti za one koji nose kontaktne leće

Ako nosite leće, sigurno ste se već susrele s nekim neugodnostima vezanima uz nošenje make upa, a ako ih tek planirate početi nositi, dobro je znati na što sve treba obratiti pozornost prilikom i nakon šminkanja, jer make up je jedan od najjednostavnijih načina za iziritirati oči, pogotovo kada vam komadić šminke padne pod leću ili se ona toliko zamaže istom da nema druge nego ju morate zamijeniti.

Možda zvuči sasvim logično, no nije naodmet napomenuti: vaše ruke bi prilikom baratanja s lećama uvijek trebale biti čiste i suhe. Bilo što što se u protivnom zadrži na vašim prstima lako se prenese i na leću, a zatim dolazi i do kontakta s okom. Razmišljajte o lećama kao i o hidratantnoj kremi ili make upu – bitan preduvjet za pravilnu njegu i lijep make up svakako su čiste ruke.

Leće

Prilikom njege nježnog područja oko očiju, pokušajte izbjegavati proizvode koji sadrže ulje. Kreme na bazi ulja ili čak i sama ulja lako mogu pratiti prirodne konture lica i posljedično ući u oči. Iako ih uljem nećete oštetiti, ipak će se leće zamagliti i ostaviti osjećaj nelagode.

Leće stavite u oči prije nanošenja make upa i izvadite ih navečer prije nego što skinete make up. Kozmetički proizvodi, kako oni dekorativni, tako i oni njegujući, trebali bi biti hipoalergeni. Izbjegavajte i make up koji sadrži ulje i umjetan miris i tako ćete izbjeći i potencijalnu nadraženost očiju. Tekući puder neka bude na bazi vode, jer oni kremasti mogu ostaviti film na lećama.

Make up, kontaktne leće

Posebnu pozornost treba posvetiti maskari kojom naglašavate trepavice. Neka ona bude vodootporna ili barem dugotrajna kako ne bi došlo do preslikavanja formule na gornjim i donjim kapcima. Nemojte koristiti onu koja ima vlakna za izduživanje trepavica jer ista mogu oštetiti leće. Puder za matiranje po vašem izboru neka bude onaj u kamenu, umjesto u prahu, čije sitne čestice lako mogu završiti u očima. Pri pudranju područja oko očiju, držite kapke zatvorenima kako biste bili sigurni da neće doći do kontakta proizvoda s očima. Pokušajte izbjegavati umjetne trepavice čije ljepilo lako može izazvati iritaciju očiju.

Maskara

Tuš ili olovku za oči bi bilo idealno nanijeti tik iznad linije trepavica, umjesto duž vodene linije koja se stalno vlaži. Kada nanosite maskaru, nemojte početi od same baze odnosno korijena trepavica, već od sredine i izvlačite ju prema vrhovima trepavica.

Pokušajte ne dijeliti make up s drugima, jer se infekcije oka na taj način lako šire. I proizvodi kojima skidate make up s lica i očiju trebali bi biti hipoalergeni, na bazi vode umjesto na bazi ulja. Ako ne nosite jednodnevne leće, one trajnije trebalo bi redovito čistiti, primjerice svaku večer multifunkcionalnom tekućinom za leće, kako bi s njih uklonili sve nečistoće.

Kontaktne leće i make up

Iako zvuči kao mnogo posla oko leća, jednom kada usvojite ove savjete i učinite ih dijelom svoje svakodnevne beauty rutine, više se nećete morati bojati eventualnih iritacija prilikom njege lica i šminkanja. Povjerenje u leće dobit ćete i ako investirate u one koje će vam promijeniti život na bolje, kao što su ACUVUE® kontaktne leće. One će pomoći održati vaše oči svježima i zdravima kako biste mogli uživati u dugotrajnoj udobnosti njihova nošenja. Različite vrste kontaktnih leća dizajnirane su kako bi odgovarale različitim potrebama vida i različitim životnim stilovima, od jednodnevnih, do onih za višekratnu upotrebu.

1-DAY ACUVUE® TruEye®

Foto: Unsplash

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori