Trajna se vratila bolja no ikad – kako popularna frizura izgleda danas?

Objavu dijeli Anouk Yve (@anoukyve)

Osamdesete godine prošlog stoljeća zauvijek će ostati zapamćene u modnom i beauty svijetu kao jedno od najglasnijih i najluđih razdoblja. Jarke boje i naglašene siluete koje su isticale ramena ili bokove krasile su najpoželjnije odjevne komade, a u beauty svijetu više je više postalo je novi ideal. Osim istaknutih obrva, obraza naglašenih ružičastim rumenilom i plavog sjenila kao koje je isticalo oči, među najpopularnijim beauty trendovima osamdesetih istaknula se trajna frizura koja je uz pomoć sitnih i gustih kovrča u kosu unosila nevjerojatan volumen. Iako je volumen i danas jedan od ideala kojima težimo kad je riječ  o savršenoj frizuri, on je mnogo suptilniji od onog kojeg je trajna frizura stvarala u osamdesetima. Nakon previše loših trajni u osamdesetima i početkom devedesetih, svi smo se okrenuli pegli za kosu – savršeno ravna kosa postala je novi ideal.

TRAJNA FRIZURA, ALI BOLJA

Ipak, u posljednjih nekoliko mjeseci, popularne djevojke su savršeni volumen ponovno pronašle u trajnoj frizuri. I dok je većina zazirala od povratka trajnoj, poznati frizeri su uz pomoću novih tehnika stvorili novu i sasvim drugačiju trajnu. Umjesto frizure iz noćne more, novo izdanje trajne u kosu unosi raskošne valove i dozu volumena koja laska svakom tipu kosu i svakom obliku lica. Zašto je trajna frizura ponovno dobra ideja?

Donedavno, trajna frizura bio je jedan od trendova za koje nitko nije niti posumnjao da će se vratiti, a lude trajne frizure iz osamdesetih još uvijek su na fotografijama proganjale sve one koji su ih nosili. Ipak, trajna frizura vratila se bolja no ikad, i baš kao što je to učinila u osamdesetima, istaknula se kao jedna od najpoželjnijih frizura trenutno. Veliki povratak trajne započeo je na Istoku gdje već nekoliko godina Azijatkinje u trajnoj pronalaze savršeno rješenje za stvaranje volumena u svilenkastoj i ravnoj kosi.

Objavu dijeli Mara Roszak (@mararoszak)

U središtu svjetskih beauty trendova trajna se ponovno našla nakon što su popularne it djevojke poput Emme Stone, Jamie King, Jennifer Lopez i Olivije Munn čiji modni i beauty stil obožavamo otkrile da se upravo u trajnoj frizuri krije tajna njihove savršene frizure. Umjesto lude frizure, nova trajna u kosi je stvarala raskošne kovrče ili nježne valove. Osim očite promjene u izgledu, nova trajna od stare se razlikuje i u samom procesu njezinog kreiranja koji je sada mnogo nježniji prema našoj kosi.

KAKO DANAS IZGLEDA KREIRANJE SAVRŠENE TRAJNE FRIZURE?

Proces kreiranja trajne danas je bitno drugačiji nego je to bio prije tridesetak godina. I dok su u osamdesetima sve kovrče bile jednake, guste i čvrste, danas možete birati koju teksturu želite postići trajnom – od one savršene beach waves frizure do raskošnijih kovrča koje će unijeti dodatnu dozu teksture i volumena, ali još uvijek izgledati vrlo prirodno.

Osim što se sama tehnika kreiranja trajne unaprijedila, i proizvodi koje frizeri pritom koristi danas su bitno drugačiji. Bez amonijaka, proizvodi za trajnu frizuru bitno su nježniji prema kosi tako da su, uz pravilnu njegu nakon, posljedice trajne vidljive samo u predivnoj frizure, ali ne i u oštećenim vlasima.

Objavu dijeli SAL SALCEDO (@salsalhair)

DVIJE TRAJNE FRIZURE ZA NOVO DOBA

Danas, među beauty trendovima našle su se mini i maxi trajna. Maxi trajna donosi raskošnije i voluminoznije kovrče, ali još uvijek vrlo prirodni izgled koji nas podsjeća na Carrie Bradshaw u prvoj sezoni serije Sex & The City ili na divne kovrče koje su bile zaštitni znak Julie Roberts početkom devedesetih. Maxi trajna tradicionalne rolere za trajnu zamjenjuje dugim i spužvastim rolerima koji stvaraju raskošne, ali još uvijek prirodne kovrče.

Mini trajna mnogo je suptilnija i u kosu unosi tek blage valove. Savršena za sve one koji ne žele bitno promijeniti izgled svoje frizure, već samo unijeti dozu volumena. Savršena za tanku i beživotnu kosu, mini trajna je definitivno trajna novog doba koja donosi spoj ne samo novih, boljih i nježnijih proizvoda za kreiranje trajne, već i uz sasvim novu tehniku. Umjesto uz pomoć rolera, valovi ukosi stvaraju se uz pomoć pletenica.

Objavu dijeli Yvonne Logan (@eivilocs)

Bilo da želite unijeti volumen i teksturu u svoju tanku, ravnu i beživotnu kosu, naglasiti ljepotu svoje valovite kose ili u potpunosti transformirati svoju kosu u raskošne kovrče, nova trajna frizura odgovor je na svaku vašu želju.

Objavu dijeli SAL SALCEDO (@salsalhair)

Objavu dijeli Jaime King (@jaime_king)

Objavu dijeli SAL SALCEDO (@salsalhair)

Objavu dijeli Anouk Yve (@anoukyve)

Objavu dijeli Lola Kirke (@lolakirke)

Objavu dijeli mare (@mare_salon)

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori