The Barbers – čuvari tradicije i trendseteri

Iako je projekt Gentleman Jack’s Barber Shop odjeknuo u javnosti i popularizirao petero zagrebačkih frizera, The Barbers ističu kako se smatraju čuvarima tradicije. Okupili su se kako bi kroz edukacije i promocije dostojno promicali svoju struku, potaknuli povratak kulture brijačnica te privukli nove snage.

Barbers3

Popričali smo s njima o razlozima zbog kojih su se okušali u ovoj struci i nekim aktualnim trendovima u brkovima, bradama i frizurama. “Kroz priču sa starijim ljudima i prijateljima te gledajući stare filmove shvatio sam da je muškarac izgubio sebe u današnjem brzom vremenu i načinu života. Nekada su muškarci imali mjesto za sebe gdje bi si priuštili trenutak mira i ugode i na neki način se nagradili. Zbog toga sam kao svoj poziv shvatio nužnost vraćanja brijača i brijačnica kako bi se očuvala ta tradicija koju muškarci trebaju i zaslužuju”, kaže Marko Stanzl, suvlasnik Salona.

Barbers5

Na pitanje zašto su izabrali to zanimanje i što ih je privuklo upravo frizerstvu, Mario Stančić iz Salona odgovara da je to izabrao jer može izraziti svoju kreativu, a ljudima priuštiti nešto što nemaju prilike doživjeti svaki dan. Sandra Zajec, jedina barberica među barberima i vlasnica frizerskog salona Cookie, ističe da se projektu pridružila jer se nada da će njegovanjem tradicije i edukacijom mladih spriječiti izumiranje struke.

Barbers9

Iako radom u Gentleman Jack’s Barber Shopu doprinose povratku retro kulture, to ne znači da ovi vrhunski barberi ne rade i “obične” frizure. Njihovi klijenti su baš svi, od mališana pa sve do kvartovske gospode i gospođa. “Klijenti se većinom prepuštaju u moje ruke i daju mi slobodu, a ja prema obliku lica odredim koja bi im frizura najbolje odgovarala. Ponekad ljudi imaju prijedloge frizura koje im zapravo i ne bi tako dobro stajale, ali zato sam tu. Imamo prepoznatljiv stil koji prilagodimo svakoj osobi”, otkrio nam je Alen Relota iz Salona.

Barber1

Sandra otkriva da su svaki brk & brada personalizirani te povezani s osobnim stilom. Odražavaju se kroz stil oblačenja i života, ali također ovise o kvaliteti i debljini dlake. “Drago mi je što je u trendu povratak u brijačnice i što muškarci više vremena posvećuju sebi i svom izgledu, to nam je i bio cilj – vratiti muškarcima njihovo vrijeme za sebe!, kaže Sandra.

Barbers10

Vlasnik Polypus hair studija, Marko Šimunović, tvrdi da trend kao trend ne postoji. “U posljednje vrijeme muškarci najviše traže gentleman’s ili italian look, znači zalizanu kosu. Što se brkova tiče, traženi su stilovi Dali, english, handlebar, imperial i pencil”, otkriva Marko.

Barbers6

Ako si još uvijek niste priuštili vrhunski tretman kod ekipe zvane The Barbers, priliku imate još do subote, 5. prosinca, posljednjeg dana retro pop-up brijačnice Gentleman Jack’s Barber Shop. Navratite, popijte vrhunsko piće, uživajte uz retro glazbu i prepustite se u ruke The Barbersa!

Barbers8

Barbers7

Foto: RRVizual (Rajna Raguž)

No tags 0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori