Upoznajte dva sasvim neobična Instagram ljubimca

Na Instagramu smo kao i uvijek, pronašli nešto neobično i simpatično. Dva kućna ljubimca koja nemamo prilike vidjeti baš svaki dan sigurno ste upoznali ako ste gledali reklamu za omiljenu čokoladu – kada svizac omota čokoladu u omot. Simpatični dvojac Dustin i Swarley pravi su dokaz da su ove životinjice zahvalan mezimac, a osvojit će vas u trenu. Svizac ili prerijski pas, kako ga još zovu inače pripada vrsti malih kunića. Područje na kojem obitava  obuhvaća dijelove Montane, Sjeverne Dakote, Južne Dakote, Wyominga te još nekih okolnih država.

Svizac: neobičan mezimac

Prirodno stanište mu je Sjeverna Amerika, a za razliku od nekih drugih prerijskih pasa, svizac tijekom zime ne spava zimski san. Simpatična stvorenja prekrivena su tamnim krznom, a trbuh je najčešće svjetlije boje dok repovi imaju crne krajeve. Narastu između 25 i 40 centimetara, a maksimalna težina ne prelazi im više od 1.5 kilograma.

Iako su navikli na život u divljini, gdje ih često vrebaju razni predatori poput kojota, orlova, jastrebova i zmija čegrtuša potpuno su pitomi za život u domu. Svizac je biljojed i uglavnom jede travu, no ponekad pojede i nekog kukca. Što se zelenila tiče, posebno mu je drago grmlje i korijenje.

Dustin & Swarley

Na društvenim mrežama krzneni dvojac izazvao je pravu senzaciju. Naime, na svom profilu nasmijavaju brojnu publiku fotkama koje prikazuju komadić njihove svakodnevice. Gledaju Netflix, nakon kupanja izležavaju se u ogrtaču, druže s prijateljima, a često im se pridruži i četveronožna prijateljica, lisica Granny. Svaku priliku koriste za izlazak iz doma u društvu vlasnice koja ih vodi u nabavku, kafiće i na razna putovanja.

 

Foto: Instagram (@prairiedogpack)

 

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori