Kremšnita je najbolji nedjeljni kolač

Objavu dijeli ursi (@ursi8105)

Zašto kremšnita?

Prvo na što pomislite kada čujete riječ kremšnita vjerovatno jest onaj divni kremasti, a lagani okus i aroma mnogima najdražeg kolača. No, ne trebate ići do obližnje slastičarnice ili do Samobora kako biste uživali ovu nedjelju u tom slastici.

Iako je kremšnita odličan razlog za posjetiti ovaj pitoreskni gradić, ostavljamo taj pothvat za neki drugi vikend, a danas vam donosimo recept s kojim ćete kroz pola sata guštati u kremšniti. Ili nekoliko njih. Nitko vam ne broji.

Sastojci:

1L mlijeka
1 maslac
6 žlica oštrog brašna
6 jaja
15 žlica šećera
2 pudinga od vanilije
1 do 2 vrhnja za šlag
2 kore za kremšnite

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka i od bjelanjaka istucite snijeg. Odvojite pola litre mlijeka te u njega dodajte žumanjke, šećer, brašno i puding pa sve dobro istucite pjenjačom ili izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu bez grudica. Drugu polovicu mlijeka stavite u lonac te u njega dodajte maslac. Zagrijte na vatri dok mlijeko gotovo ne zavrije, odnosno dok se maslac potpuno ne otopi te maknite s vatre. Prvu smjesu prelijte u drugu (u mlijeko s rastopljenim maslacom) te miješajte dok se sve ne poveže i zgusne. Na kraju, u lonac dodajte i istučene bjelanjke te mikserom na najslabijoj brzini sve dobro istucite dok se smjesa ne poveže.

Prvu koru stavite u duboki pleh te ju prelijte dobivenom smjesu i izravnajte smjesu. Istucite šlag i ravnomjerno ga rasporedite po smjesi te prekrijte drugom korom. A ako ste posebno kreativno raspoloženi predlažemo da inspiraciju za serviranje nađete u Instagram fotografijama te ih poslužite s voćnim dodacima, sirupima, složenu na kat ili kao dekonstrukciju u čaši.

Objavu dijeli Kitchwitch (@kitchwitch_)

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori