Kako uvijek imati dovoljno novca za sva putovanja koja želite

Tko ne voli putovanja i sve te sitnice koje ih čine tako omiljenom aktivnošću. Naravno, ako izuzmemo kašnjenje i čekanje letova i raspakiravanje prtljage. No, uglavnom sve ostalo čini putovanja nevjerojatnim iskustvom. Planiranje putovanja ipak zahtjeva nemale svote novca koje je potrebno izdvojiti kako bi putovanje bilo uspješno realizirano. Sve ima svoju cijenu, od prijevoza, smještaja, atrakcija do gastronomije. Važno je zato znati nekoliko trikova uz koje možete imati sasvim dovoljno sredstava za sva putovanja koja želite, a da se pritom ne odričete svog životnog stila i uobičajenog ritma na koji ste navikli.

Račun za putovanja

Ukoliko baš jako volite putovanja, zašto onda i ne osmisliti način kako uspješno voditi vlastiti fond za putovanja. Na kraju tjedna vam se sigurno često čini da nemate novca, a da pritom nemate pojma gdje ste ga točno potrošili. Zato osigurajte manju svotu novca koju ćete izdvajati svakog tjedna i uplaćujte na račun specijaliziran baš za vaša putovanja. To će biti vaša mala štednja na kojoj ćete biti zahvalni sami sebi. Potrošit ćete istu svotu novca kao i inače, samo ćete sada znati gdje je vaš novac, a i tako ćete spriječiti bespotrebno kupovanje svega i svačeha što vam zapravo ni ne treba.

Ne odustajte od shoppinga

Bez obzira na štednju, svakako odvojite nešto novca za shopping jer i to vas raduje, zar ne? Jedino na što morate paziti jest impulzivna kupnja, no sve ono što volite i što vam je potrebno nikako ne preskačite. Ne oskudijevajte jer inače nećete biti zadovoljni.

Neka društvene mreže rade za vas

Na društvenim mrežama ćete pronaći sve potrebne informacije koje vam trebaju za vaša putovanja. Kako uštedjeti, kako do popusta, koji prijevoznici su najpovoljniji i najpouzdaniji, gdje jesti i što vidjeti, a da se pritom maksimalno uštedi. Pratite Instagram profile iza kojih stoje inspirativni ljudi koji su svoju strast prema putovanjima pretočili u unosan posao i slijedite svoje afinitete, ali na kraju krajeva – i snove.

Počnite sada

Znate i sami da od pretjeranog razmišljanja i oklijevanja nema ništa. Stoga sve vaše želje zapišite, osmislite plan i krenite u realizaciju. Zadajte si pokusni period kako biste mogli procijeniti koliko će vam trebati za realizaciju planova, informirajte se i započnite svoju avanturu. Tko zna, možda i vi postanete utjecajni travel bloger i započnete živjeti svoj san.

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori