Ne tako tipičan Advent u Zagrebu

DSC_0337

Zagreb ovogodišnjeg Adventa donosi toliko sadržaja da ponekad ne znamo gdje bi prije… Advent službeno počinje 2. prosinca i ako niste sigurno od kuda bi počeli donosimo nekoliko prijedloga za ne tipični Advent u Zagrebu. Osim gastronomske ponude, koncerata i zabavnog sadržaja, Zagreb donosi i nekoliko stvarno inovativnih, čak i umjetničkih doživljaja adventa u Zagrebu.

DSC_0334

Backo Mini Express, donedavno najveća maketa željeznice jugoistočne Europe postavljena u Gundulićevoj ulici br. 4 u glavnom hrvatskom gradu, u povodu ovogodišnjeg početka Adventa u Zagrebu 01. prosinca 2017. otvara svoja vrata ne samo kao jedan od najprepoznatljivijih turističkih sadržaja ovog dijela Stago kontinenta, nego i kao peta najveća europska maketa željeznice.

I to svega u dvije godine od kada je počela s radom, kao rezultat čistog volonterizma i zaljubljenosti u vlakove, koja danas predstavlja iznimno popularan i rado posjećeni sadržaj najboljeg Adventskog sajma u Europi. Backo Mini Express nastajao je pet godina kao plod marljivog i napornog rada da bi umanjeni svijet željeznice, cesta, vozila, ljudi, Zagreba i ostalih gradova kroz koje putuju vlakovi postali hrvatska maketarsko – turistička stvatnost.

DSC_0333 DSC_0340

Grijalica

Zagreb svakog adventa zasja u svečanom ruhu pa iznova uspije iznenaditi inicijativama u predblagdansko doba. Već su nas razmazili božićni sajmovi poput Artomata i prodajnih izložbi Hrvatskog dizajnerskog društva pa je vijest o izostanku tih događanja već zabrinula mnoge građane, ali i umjetnike kojima je ovo doba godine prilika da njihovi proizvodi zablistaju u svoj svojoj raskoši i nađu put do nečijeg božićnog drvca. Stoga, možete se ugrijati u nekoj od novootvorenih galerija koje je okupio kolektiv Grijalica. Projekt donosi pop-up izložbe prodajnog karaktera, brojne radionice, koncerte i zabavne sadržaje u 18 dana adventa na 4 lokacije koje se protežu od Ribnjaka preko Ilice do Britanskog trga.

Galerija-R3a-2

Vila Prekrižje

Vila Prekrižje otvara svoja vrata kako bi posjetitelji ekskluzivno tijekom Adventa u Zagrebu mogli posjetiti vilu u svoj ljepoti njezina tradicijskog, blagdanskog izdanja, te uživati u prigodnim glazbenim programima. Vila je izgrađena kao novi gradski ljetnikovac 1942. godine prema projektu glasovitog arhitekta Ivana Zemljaka, graditelja najsuvremenijih škola hrvatske moderne arhitekture u međuratnom razdoblju.

Prekrižje

Advent u Tunelu

U zagrebačkoj atrakciji – Tunelu Grič dočekat će vas ulica kao iz doba Charlesa Dickensa (starog Gornjeg grada). Nakon 19. prosinca dočekat će vas nova slika – želja, odnosno scenografija predimenzionirane dječje igračke.

Advent u Tunelu

Secret Garden

Secret Garden donosi jedinstven spoj najmodernije digitalne tehnologije, kulture i zabave. Tehnologija 3D mappinga obojit će zidove muzeja prigodnim kulturno-povijesnim sadržajima. Bogat zabavni program obilježit će hologramski koncerti Michaela Jacksona i drugih izvođača. A sve to u jednom od najljepših lapidarija u Zagrebu – onog Arheološkog muzeja.

Secret Garden

Foto: adventzagreb.com

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori