Aktualni filmovi u starim zagrebačkim kinima

Aktualni filmovi u starim
zagrebačkim kinima

kino europa slider

Iako smo se sve više navikli posjećivati multiplekse i trgovačke centre s kino dvoranama, čar odlaska u kino koje je zadržalo duh vremena tradicionalnog prikazivanja filmova nikada nije oslabila i sve je veći interes za odlazak u takva kina. Posebno otkada se sve više filmskih festivala održava upravo u starim, no renoviranim kinima.

Ako vas privlači jedan takav izlazak, u Zagrebu su tri kina koja na svome repertoaru stalno drže recentne filmove, čak i blockbustere, no ono što nam je posebno drago jest da se u njima odvijaju razni tematski dani ili tjedni filma, razni festivali i da u njima možete pogledati stare filmove, crno-bijele filmove i filmove neholivudske produkcije. Osim odličnog repertoara, svako kino ima i kafić u gdje možete uživati u atmosferi starinskog, no romantičnog ambijenta.

kino europa post 3

KINO EUROPA

Jedno od omiljenih ne samo kina, već mjesta za nalaženje, provođenje subotnjih prijepodneva ili nedjeljne poslijepodnvene kave zasigurno je Kino Europa. No, ne zaboravite da osim ugodnog druženja, prekrasnog interijera, Kino Europa donosi i aktualne, zanimljive filmske naslove.

Tako ovaj tjedan u kinu možete pogledati filmove ‘Snowden’, ‘Naša svakodnevna priča’, ‘Ljubav i prijateljstvo’, ‘Nevin’, ‘Moj kralj’, ‘Phantomboy’, ‘Zaljev luđaka’ i ‘ZG80’. Za detaljne informacije o projekcijama posjetite kinoeuropa.hr

'ZG80'

‘ZG80’

KINO TUŠKANAC

Ovaj tjedan u jednom od najstarijih kina grada Zagreba traju Dani slovenskog filma i gledatelje očekuje gorko slatka komedija ‘Šiška deluxe’, redatelja Jana Cvitkoviča koja je i otvorila Dane slovenskoga filma. Zahvaljujući Slovenskom filmskom centru i Veleposlanstvu Slovenije u Zagrebu zagrebačka će publika vidjeti još nekoliko novih slovenskih filmskih naslova: ‘Razredni neprijatelj’ Roka Bičeka o bullingu u školi, toplu priču ‘Sretan do kraja’ s Milenom Zupančič, poetičnu dokudramu Vlade Škafara, ‘Otac’, dokumentarne filmove ‘Putnik Karpo’, ‘Kućice’, ‘Borba za…’ Ciklus završava romantičnom glazbenom dramom ‘Ritam ljubavi’, priči o mladom paru koji je zaljubljen u glazbu i jedno u drugo, ali potpuno neočekivani susret poljulja njihovu vezu…

Detaljan raspored projekcija Dana slovenskog filma saznajte na kinotuskanac.hr

'Ritam ljubavi'

Judita Franković, ‘Ritam ljubavi’

KINO GRIČ

Art-kino Grič donosi nešto drugačije filmove, ali svakako dobrodošle, posebno publici koja traga za originalnim naslovima. Od početka 2012. projekcijom filma ‘Vojvotkinja’ u njemu se svakodnevno prikazuje neholivudski repertoar – filmovi iz europske, svjetske i nezavisne američke kinematografije, i da bi atmosfera bila potpuna u dvoranu su tom prigodom vraćeni originalni kino-stolci.

A u posebnoj, umjetničkoj atmosferi možete uživati i ovaj tjedan jer su na repertoaru filmovi ‘Madame Bovary’, ’45 godina’, ‘Povratak kući’ i ‘Raj na zemlji’. Za sve detaljne informacije o projekcijama posjetite artkinogric.hr.

Mia Wasikowska, 'Madame Bovary'

Mia Wasikowska, ‘Madame Bovary’

Foto: Facebook, Screenshot

Učitati još
Zatvori