Pogledajte kako je slavni street art umjetnik JP transformirao Louvre

Prošlo je tri godine od kada nas je umjetnik JR impresionirao svojom instalacijom u pariškom Louvreu. Prisjetimo se, tada je papirnatim plahtama pokrio plohe piramide i zaklonio sve staklene površine tako da struktura piramida postaje posve neprimjetna.

the secret of the great pyramid

Ovog puta je u čast tridesete obljetnice staklene piramide kreirao optičku iluziju oko piramide. Tijekom pet dana, umjetnik je zajedno s 400 volontera iskoristio preko 2000 papirnatih naljepnica kako bi kreirao impresivnu prostornu iluziju. Iako Louvre datira od dvanaestog stoljeća, staklena piramida, a koju potpisuje I. M. pei, otvorena je 30. ožujka 1989. godine.

Instalacija nosi ime the secret of the great pyramid i zapravo je njegov najveći rad do sada. Prije dva tjedna JR je najavio svoj novi rad na svom Instagram profilu te je bilježio njegov razvoj – što nas posebno raduje jer je papirnata instalacija uništena čim su posjetitelji krenuli po njoj hodati. Točno takav razvoj situacije je umjetnik i planirao. Htio je da prolaznici sudjeluju i da utječu na život njegovog umjetničkoj djela.

Foto: JR

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori