Najljepši muzej na svijetu: Ulazite bosi u svijet mašte i igrate se poput djeteta
Najljepši muzej na svijetu: Ulazite bosi u svijet mašte i igrate se poput djeteta

Najljepši muzej na svijetu: Ulazite bosi u svijet mašte i igrate se poput djeteta

Vjerujemo kako na svakom putovanju tragate za nekom posebnošću. Između ostalog, turisti i putnici često vole posjetiti muzeje koji su glavni ‘čuvari’ tradicije i povijesti. No kada je u pitanju Japan, on je napravio korak naprijed. Osim brojnih znamenitosti i ljepota koje ćete tamo istražiti, svakako posjetite i ovaj muzej koji je 2023. godine proglašen vodećom azijskom turističkom atrakcijom.

Otkrijte svu čar teamLab Planets muzeja

teamLab Planets interaktivan je muzej u kojem bosi hodate kroz vodu, maglu i vrtove u kojima postajete jedno s cvijećem, ali i umjetničkim instalacijama. Smješten u Toyosu u Tokiju, sastoji se od 4 velika zatvorena umjetnička prostora i 2 bajkovita vrta kreirana uz pomoć tehnologije. Odličan je to primjer kako se na kreativan i maštovit način spaja umjetnost, tehnologija, priroda i cjelokupni doživljaj posjetitelja. Već pri samom ulasku osjećat ćete se poput djeteta i ne sumnjamo da ćete uživati. Naime, bajkovita atmosfera odvest će vas u drugu dimenziju.

Doživite umjetnost svim osjetilima

Jedna od posebnosti jest ta da tijekom razgledavanja postajete jedno s umjetničkim djelima koja se mijenjaju vašom prisutnošću te na taj način poigravaju vašom percepcijom. 3D vizualizacije i instalacije omogućuju vam da umjetnost doživite i iskusite svim osjetilima te da od gledatelja postanete sudionikom umjetnosti.

Ovdje imate priliku umjetnost doživjeti na jedan drugačiji način – ne samo očima već čitavim tijelom. Muzej postoji od srpnja 2018., a imate ga prilike posjetiti do 2027.g. U nastavku se i sami uvjerite koliko je predivan.

muzej teamLab Planets u Japanu (4)
muzej teamLab Planets u Japanu (2)
muzej teamLab Planets u Japanu (3)
muzej teamLab Planets u Japanu (5)
muzej teamLab Planets u Japanu (4)
teamLab Planets muzej, Japan (1)
muzej teamLab Planets u Japanu (6)
Učitati još
Zatvori