Kolekcionare i ljubitelje suvremene umjetnosti oduševilo je još jedno izdanje Nesvrstanih

Završio je još jedan art fair Nesvrstani

U živopisnom ambijentu Laubinog vrta uz urbani zvuk DJ-a Maria Kovača svečano je zatvoren boutique art fair ”Nesvrstani” koji se održavao od 23.-26. svibnja 2019.

Na ovogodišnjem sajmu Lauba je okupila devet domaćih i dvije inozemnegalerija s radovima cijenjenih umjetnika starije generacije. Osim velikog broja posjetitelja, uspjeh sajma potvrđuje činjenica da su mnoga djela pronašla svoje novo mjesto u kolekcijama ljubitelja suvremene umjetnosti. Skulpture Kristiana Kožula i Marije Ujević Galetović, grafike Ivana Kožarića,Vlade Marteka, Marijana Crtalića, Jurja Dobrovića, slike Grgura Akrapa, samo su neki od istaknutih radova prodanih za vrijeme trajanja sajma.

Veliku pažnju i interes publika je poklonila radu Vojina Bakića ”Svjetlosna Forma” predstavljenim pod okriljem galerije ”Beck”koja je ujedno primila nagradu”Laubino Crno drvo” – rad Tene Letice Tkalčević,za najbolju galeriju ovogodišnjeg sajma.

Drugim, sada već tradicionalnim, izdanjem boutique art faira ”Nesvrstani” potvrdili smo da je Lauba jedino mjesto koje okuplja i povezuje umjetnike, galeriste i kolekcionare. Tržište umjetnina u Hrvatskoj željno je kvalitetne ponude i mi smo im to ovim sajmom omogućili. Da smo uspjeli u našoj namjeri dokazuje, ne samo broj izloženih već i  broj prodanih radova, bilo da se radi o umjetnicima starije generacije ili mladim umjetnicima poput Kristiana Kožula ili umjetničkog kolektiva Tarwuk. Sa sljedećim izdanjem sajma ”Nesvrstani” u svibnju 2020. cilj nam je pozicionirat se na regionalnu mapu tržišta umjetnina – imamo Laubu, jedinstven suvremeni prostor, iskustvo, znanje i entuzijazam –  garancija da ćemo predstaviti još veći broj kvalitetnih radova, privući još više zaljubljenika i omogućiti im pristup suvremenoj umjetnosti na jednom mjestu.” izjavio je Tomislav Kličko, vlasnik Laube.

Za vrijeme sajma, Lauba je ugostila Kristian Jarmuscheka, osnivača Positions Berlin Art Faira i predsjednika Federalne udruge galerista Njemačke, koji je zajedno s Kristianom Kožulom, Anom Munk i Bojanom Krištofićem sudjelovao napanel diskusiji ”Primjeri dobre prakse: tržište umjetnina – jučer – danas – sutra”.

Večernji glazbeni program, neizostavna kulisa suvremene umjetnosti, potaknuo je posjetitelje željne urbanog zvuka da u opuštenoj atmosferi zaplešu uz znane bendove Kensington Lima, CHUI i Miki Solus i niz dobro poznatih DJ imena.

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori