No Border Orchestra ponovno dolazi u Laubu
No Border Orchestra ponovno dolazi u Laubu

No Border Orchestra ponovno dolazi u Laubu

Treći put u Laubi, kući za ljude i umjetnost – NO BORDER ORCHESTRA. Sjajni muzičari čine jedinstven simfonijski orkestar specifičan po spoju suvremene i klasične muzike – to je No Border Orchestra. Turneja – Balkan season u fokus stavlja interes za muziku i društvene teme, a od 2018. godine jednom godišnje dolazi u Podgoricu, Sarajevo, Rijeku i Zagreb. Ovogodišnja turneju NBO vodi pod nazivom „Embracing Vulnerability” a vodeću kompoziciju, „The Wound is the Place where the Light enters You“ potpisuje zagrebački skladatelj Davor Branimir Vincze.

Koncert No Border Orchestra bit će u Laubi, Prilaz baruna Filipovića 23a, 29. kolovoza u 21h. NBO je prošlogodišnjom turnejom No Return to Normality Tour 2021 pozvao ljude da razmišljaju o životu nakon pandemije i ukazao na potrebu za transformacijom – suštinskom revizijom društvenih ciljeva, uvjerenja i vrijednosti, kako je istaknuo Premil Petrović, dirigent, osnivač i umjetnički direktor orkestra.

Ovogodišnja tema turneje, Embracing Vulnerability poziva publiku da istraži centralnu temu ranjivosti, pitanje egzistencije, smisla života i umjetnosti. Poznati naziv pjesme Wound is the Place where the Light enters You, filozofa Rumija, inspiracija je za istoimenu kompoziciju koju je za ovu turneju skladao D.B Vincze. Bit će ovo spoj suvremene i klasične muzike u sinergiji sjajnog orkestra i prostora u Laubi.

Program:
Johann Sebastian Bach: O Haupt Voll Blut und Wunden
Davor Branimir Vincze: The Wound is the Place where the Light enters You
Movement I: In my dreams I’m dying all the time
Isidora Zebeljan: Deserted Village
Steve Reich: Different Trains – Europe During the War
Movement II: Suture hors-temps
Arvo Pärt: Cantus in memoriam Benjamin Britten
Movement III: Der Prozess
Franz Schubert: String Quintet in C major, D. 956 – Adagio
Gustav Mahler: Adagietto
Movement IV: Mì alma (stuck in a loop)
Edward Elgar: Nimrod
Movement V: Lux ex Tenebris

Ulaznice se prodaju po cijeni od 40 kuna, a za članove Laube su besplatne.

Učitati još
Zatvori