Impresivnim muralom uređen je još jedan parkić u Zagrebu

Impresivnim muralom uređen je još
jedan parkić u Zagrebu

Uređen mali zeleni parkić na Martinovki

Mali parkić u Plitvičkoj ulici (preko puta kućnog broja 3) u Zagrebu veličinom je bio premalen za sve koji su došli pozdraviti ideju uređenja još jedne zelene površine u gradu, organizirane u sklopu projekta Art park 2019. Umjetnički projekt koji je svojim djelovanjem i programom u posljednje četiri godine obilježio parkić u Tomićevoj ulici i pretvorio ga u omiljenu kreativnu oazu tijekom ljetnih mjeseci, na jedno sunčano popodne izašao je iz svojih očekivanih okvira za predstojeću toplu sezonu.

S malo fasadne boje, spreja, dobre volje i na oduševljenje susjeda, organizatori su pokazali kako i druge zagrebačke lokacije mogu oživjeti dobrim street art idejama. Baba Luna i pogled prema gigantskom Mjesecu, osnovni su motivi murala koji se proteže cijelim bočnim pročeljem privatne kuće, a koji potpisuje umjetnik Boris Bare, ujedno jedan od pokretača i organizatora Art parka.

S Martinovke se Mjesec doista najbolje vidi preko dana

“S malim umjetničkim ‘osvježenjem’ javne površine može se itekako podići kvaliteta života ljudi, vratiti im osmijeh na lice te na neki način zbližiti zajednicu stanovnika koji tamo žive. Upravo smo oslikavanjem murala Baba Lune, uređenjem postojećih klupica i dječjih sprava te organizacijom jučerašnjeg mini eventa na Martinovki, to i dokazali. Već godinama s istim pristupom organiziramo projekt koji je na uspješan način revitalizirao prekrasan park u centru grada, nekoć poznat kao ‘narkić-parkić’, a ovo je svojevrsna nadogradnja idejom o širenju lokacija. Također, ovo je prva u nizu aktivnosti kojima najavljujemo iznenađenja za novu sezonu Art parka 2019.” – izjavio je ovim povodom Boris Bare.

Iduća postaja za projekt Art park bit će gostovanje u sklopu ovogodišnjeg Floraarta na Bundeku, koji će se održati od 13. do 19. svibnja 2019. Umjetnički program oslikavanja panela uživo s potpisom Art parka, organizacija dječje radionice u suradnji s OMart te glazbeno druženje s DJ Zakom predviđeno je za završni vikend trajanja Floraarta, 18. i 19. svibnja 2019. u popodnevnim satima.

Program Art parka pratite na službenoj Facebook stranici te na www.artparkzagreb.com.

Foto: Borut Planinc

Učitati još
Zatvori