SuperUho u Zagreb dovodi The Tallest Man on Earth

SuperUho u Zagreb dovodi The
Tallest Man on Earth

TTMOE post

Iza imena The Tallest Man on Earth krije se Šveđanin Kristian Matsson, a imat ćemo ga prilike poslušati u sklopu još jednog ‘SuperUho Festival predstavlja’ koncerta koji će se održati 15. rujna u Kinu SC u Zagrebu. Kad je 2006. objavio svoj EP prvijenac imena ‘The Tallest Man on Earth’ Kristian je odlučno izbjegavao kontakt s novinarima, distancirajući glazbu koju je stvarao od vlastite osobnosti. Vjerovao je da je glazba ta koja treba govoriti za sebe pa je izbjegavao svako fotografiranje i objavljivanje vlastitih podataka u javnost, a jedina komunikacija s vanjskim svijetom bio je The Tallest Man on Earth.

Ipak, objavljivanjem prvog studijskog albuma ‘Shallow Grave’ stvari se drastično mijenjaju. Album nailazi na iznimno topao prijem kod američkih glazbenih medija, među kojima prednjači Pitchfork koji ga svrstava među 50 najboljih izdanja 2008. godine. Prekretnicu u njegovoj karijeri označio je poziv Bon Ivera da im se pridruži na desetodnevnoj američkoj turneji nakon koje nastavlja sa samostalnim nastupima diljem zapadne obale SAD-a.

Sljedeći album ‘The Wild Hunt’ odmah je po objavljivanju obasut hvalospjevima kritike i premda se primjerice već tim prvim međunarodnim izdanjem uspio probiti na Billboardovu ljestvicu 200 najprodavanijijh albuma, tek je sljedećim ‘There’s No Leaving Now’ dobio značajan komercijalan zamah.

Nakon nažalost neuspješnog pokušaja da ga se dovede u Šibenik na lanjsko izdanje SuperUha, ovaj ga festival ipak, na krilima još uvijek aktualnog prošlogodišnjeg albuma ‘Dark Bird Is Home’, uspijeva dovesti u Zagreb na postfestivalsko druženje na kojem ćemo konačno imati priliku provjeriti zašto su njegovi nastupi toliko hvaljeni i traženi.

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 100kn u pretprodaju kreću u petak 29.4., od 16.5. cijena će im biti 120kn. Ukoliko ih ostane na ulazu će koštati 150kn. Ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i Rockmarku (Berislavićeva 13) te na njihovim web stranicama navedenih dućana.

Učitati još
Zatvori