Nove zabavne serije za lijene večeri

Nove zabavne serije za lijene večeri

noveserije1

Hilary Duff u seriji Younger

Dolaskom kući s napornog dana na poslu ponekad se samo želimo opustiti, ne razmišljati o ničemu i pritom se dobro nasmijati. Zabavne humoristične serije često su najbolji lijek za stres koji se nakuplja u nama, gledajući ih puštamo mozak ‘na pašu’, dopuštamo radnji da nas nosi bez pretjerane analize i nakon toga lagodno možemo otići spavati.

Kao odgovor na argument da serije takvog karaktera nema smisla gledati jer ne pozivaju na razmišljanje, upravo je poanta da one budu o ‘ničemu’, bazirane na muško-ženskim te prijateljskim odnosima, možda i nevjerojatnim radnjama koje nas neće uvelike podsjećati na stresni radni dan iza nas jer u protivnom nismo postigli željeni cilj. Malo bezbrižne zabave nikad ne može škoditi.

noveserije3

Mozart in the Jungle

Provjereni recept uvijek su serije koje su već postali klasici, ‘Prijatelji’, ‘Seinfeld’, ‘Teorija velikog praska’, ‘Moderna obitelj’ i slično, no na brojnim kanalima čiji broj svakim danom sve više raste, u proteklih se godinu-dvije pojavio zavidan broj zanimljivih serija s odličnim kritikama u paru s ponekad i začuđujuće visokim ocjenama na IMDb-u s obzirom na žanr.

Mi smo ih izdvojili nekoliko uz koje ćete se bez sumnje zabaviti i opustiti bez previše razmišljanja. Ako ste u potrazi za nečim sličnim, zgrabite najdraže grickalice i dajte ovim serijama šansu.

noveserije2

Younger

Mozart in the Jungle (Mozart u džungli)

Serija s Gaelom Garcijom Bernalom u glavnoj ulozi ove je sezone trijumfirala na dodjeli Zlatnih globusa – on je dobio nagradu za glavnog glumca, a serija je proglašena najboljim humorističnim uratkom što je već dovoljno da pogledate barem jednu epizodu. Radnja je bazirana na memoarima oboistice Blair Tindal koja je u svojoj knjizi razotkrila razne skandale koji prate svijet klasične glazbe, a koji su posljedično zaintrigirali producente serije. Bernal glumi ekscentričnog Rodriga, dirigenta Njujorške simfonije, kroz kojeg pratimo što se sve događa iza kulisa novog orkestra u nastajanju.

Younger (Mlađa)

Nakon bolnog razvoda, Liza Miller (koju glumi Sutton Foster) odlučuje započeti novi život. S obzirom da je u četrdesetima nitko je ne želi zaposliti pa dolazi na ideju da lažira godine te započinje stažiranje u jednoj izdavačkoj tvrtki praveći se da je 26-godišnjakinja. Naravno da njeno snalaženje u svijetu tehnološki napredne mladeži uzrokuje niz komičnih situacija, ali joj donese i nove prijatelje te jednu ljubavnu priču. Seriji je odobrena i treća sezona koja na male ekrane stiže ove godine što znači još zabavnih scenarija Darrena Stara, koji stoji i iza ‘90210Beverly Hillsa’ te televizijske i filmske verzije ‘Seksa i grada’.

Jane the Virgin (Djevica Jane)

Osmišljena kao parodija na meksičke sapunice, ‘Jane the Virgin’ priča veoma zapetljanu životnu priču Jane koja je slučajno ostala trudna s djetetom vlasnika hotela u kojem radi. Kako se to točno dogodilo i što je sve uslijedilo nakon velike životne prekretnice možete pratiti kroz dvije sezone s trećom na pomolu. Gina Rodriguez prošle je godine dobila Zlatni globus za ulogu Jane, dok je ove također bila nominirana. Iako zvuči potpuno praznoglavo, serija vas lako uvuče u obiteljske intrige likova i sve nezamislive scenarije koji im se događaju, te u 45 minuta koliko traje zaboravite na sve brige.

iZombie

A sada nešto sasvim drugačije od scenarista serije ‘Veronica Mars’. Liv Moore je bila stažistica u bolnici sa savršenim zaručnikom sve do sudbonosnog tuluma na kojem su je igrom slučaja pretvorili u zombija te uništili sve njene snove i potpuno joj izokrenuli život naopako. Odjednom se našla zaposlena u mrtvačnici kako rješava policijske slučajeve zahvaljujući jednoj neočekivanoj sposobnosti, ali nećemo vam otkriti kojoj – prvo pogledajte trailer. Serija je bazirana na stripu, a duhoviti dijalozi, humoristične situacije, doza horora i sarkazma donijeli su joj vrlo pozitivne kritike.

Scream Queens

Producenti koji stoje iza serija ‘Glee’ i ‘American Horror Story’ prošle su godine premijerno prikazali seriju čija glumačka postava uključuje Emmu Roberts, Leu Michele, Abigail Breslin i Jamie Lee Curtis, glavne likove u zagonetnim umorstvima unutar sestrinstva Kappa Kappa Tau. Horor na zabavan načinu seriji ‘Scream Queens’ podsjetit će van na zlatno doba filmova strave i tinejdžerskih komedija 90-ih. Možda u većoj mjeri namijenjena mlađoj publici, nominacije za brojne nagrade dokazuju da ovu seriju prate svi.

Učitati još
Zatvori