Legendarni roman Sto godina samoće pretvoren je u seriju koju uskoro gledamo na Netflixu
Legendarni roman Sto godina samoće pretvoren je u seriju koju uskoro gledamo na Netflixu

Legendarni roman Sto godina samoće pretvoren je u seriju koju uskoro gledamo na Netflixu

Prošlo je 57 godina od kada je prvi puta objavljen roman Sto godina samoće (Cien años de soledad), danas najpoznatije djelo kolumbijskog književnika Gabriela Garcije Marqueza. Po objavi je doživio senzacionalan uspjeh i kod publike i kod kritike – prva naklada je iščezla s knjižarskih polica u samo nekoliko dana. U godinama koje su uslijedile ovaj je roman postao druga najprodavanija knjiga u cjelokupnoj povijesti  književnosti na španjolskom jeziku, odmah nakon djela Don Quijote.

Prodan je u više od 10 milijuna primjeraka, osvojio je mnogobrojne nagrade te iznjedrio cijelu školu “magičnog realizma”, premda se sam Márquez  uvijek ograđivao od tog naziva. Na romanu Sto godina samoće radio je gotovo pune dvije godine, a danas se smatra glavnim razlogom zašto je Garcia Marquez dobio Nobelovu nagradu za književnost 1982. godine.

Sto godina samoće

Dostupne informacije o seriji

Mjeseci pred nama donijet će nam ekranizaciju romana Sto godina samoće, koji će nam biti predstavljen u obliku serije. Riječ je o novom naslovu kreiranom za platformu Netflix, u kojem režiju potpisuju Laura Mora i Alex García López. Ovo će biti prva ekranizacija klasika svjetske književnosti, a ista je izvedena uz potporu piščeve obitelji.

Serija čiji točni datum objave još nije poznat, osim da se radi o drugoj polovini godine, smatra se jednom od najambicioznijih televizijskih ostvarenja u Latinskoj Americi dosad.

Sto godina samoće
Sto godina samoće

Podsjetimo, roman prati sedam generacija obitelji Buendía u izmišljenom gradiću Macondo. U njemu se fikcija prepliće sa stvarnošću, a svjedoči nam o svoj raskoši autorove mašte.

Claudio Cataño, Marco González, Susana Morales, Ella Becerra, Carlos Suaréz  i Moreno Borja, samo su neki od glumaca koji su ostvarili ulogu u ovoj ekranizaciji, a koje imamo priliku vidjeti u najavnom videu. Isti vas čeka u nastavku.

PS: Desetogodišnjica smrti Gabriela Garcíje Márqueza obilježava se na izniman način, izdavanjem njegova posljednjeg djela pod naslovom Vidimo se u kolovozu (En agosto nos vemos). Više o njemu možete doznati ovdje.

Foto: Promo, Netflix

Učitati još
Zatvori