Inspirativne knjige za koje će osvojiti vlasnike kućnih ljubimaca

Inspirativne knjige za koje će osvojiti
vlasnike kućnih ljubimaca

Vikend je izvrsna prilika za odmaranje uz štivo. Pogotovo u zimskoj sezoni, nakon blagdanskih okupljanja i druženja s najmilijima. Kako bi napunili baterije za nadolazeće izazove u novoj godini, trebaju vam tek dobre knjige, mekana dekica, topli napitak i naravno- vaš ljubimac u krilu. Ako još uvijek niste ponosni vlasnik mezimca, ove knjige inspirirati će vas da promislite o ‘proširenju obitelji’. Brojne su dobrobiti življenja  s njima, a od njih svašta kroz cijeli proces i učimo. Utjecaj ljubimaca na razvoj djece dobro je poznat, a u njima često pronađemo utjehu i odanog prijatelja koji od nas traži zaista malo, a pruža bezuvjetnu ljubav. Mnogi će se složiti kako nema ljepšeg osjećaja od veselog dočeka i mahanja repom na pragu kućnih vrata. U nastavku donosimo knjige koje će inspirirati sve ljubitelje životinja i približiti dirljive priče o ljubimcima bez kojih bi život bio prazan.

Knjige koje će vas dirnuti

The Dog Who Rescue Cats by Leonore Fleischer

Baš poput Marleyja, Ginny je jedan jako vrckav i nestašan pas. Mješanac zlatnoga srca sve mitove o tome da se psi i mačke ne vole, oboriti će u ovoj knjizi. Četveronožni heroj spašava živote tisuće mačaka na gradskim ulicama, ne mari ako i sam dođe u životnu opasnost.

Blind Hope by Kim Meeder, Laurie Sacher

Dirljiva i topla priča o psu kojeg nitko nije htio. Spletom životnih okolnosti, nesretna Laurie odlučuje se na volontiranje i rad s konjima i djecom s posebnim potrebama. Ubrzo joj u život dolazi Mia, slijepi pas kojeg nitko nije želio. Nakon što odluči udomiti preslatkog haskija, ubrzo shvaća da nije samo ona ta koja pomaže, već Mia liječi i njezino slomljeno srce. Dvojac postaje nerazdvojan, a priča će dirnuti svakoga čitatelja, pa pripremite i kutiju s maramicama.

.. inspirirati

Dewey The Library Cat by Vicky Myron

Knjige o ljubimcima koje će inspirirati čak i one najmlađe moraju biti humoristične i ‘pitke’. Jedne hladne zimske večeri, mačak Dewey sklonio se u knjižnicu i tamo ostao narednih 19 godina. Priča o mački koja će promijeniti život svog novog vlasnika, ali i cijelog grada odlično je štivo za sve uzraste.

Letting In The Dog by Patricia Blocker

Svi oni koji imaju djecu, zasigurno su se jednom susreli sa situacijom kada su na ulici vidjeli psa, a uslijedilo je pitanje: možemo li ga zadržati? Kako u život pustiti novo živo biće i s njim se povezati na višoj razini, saznat ćete u odličnoj knjizi Patricije Blocker. Osim iščitavanja govora tijela, naučit ćete i što vam ljubimac pokušava reći i bez da gestama to pokazuje. Ako razmišljate o psu, ovo je zasigurno knjiga koju vrijedi pročitati.

.. i nasmijati

Marley & Me by John Grogan

Istoimeni film dobio je i svoju ukoričenu inačicu u knjizi koja skriva brojne mudre poruke. Marley je nestašan labrador kojeg autor naziva ‘najgorim psom na svijetu’. Čak su i treneri u školi za dresuru odustali od nestašnog mališana, no kako će se s time nositi njegova obitelj?

 

Foto: Unspalsh

 

Učitati još
Zatvori