Istražite svoj stil kroz modno štivo

Istražite svoj stil kroz modno štivo

Modne knjige

@collagevintage

Knjige o modi i stilu najčešće se svrstavaju u takozvane coffee table knjige koje uljepšavaju stolić za kavu ili pažljivo uređenu policu i, poput časopisa, služe za neobavezno prelistavanje. Ipak, na policama knjižara danas se nalaze brojni primjerci modnog štiva vrijedni vašeg vremena i temeljitog čitanja uz šalicu kave, omiljenu deku, papir i olovku. Uz predivne fotografije raskošnih kreacija, modne knjige nude inspiraciju i savjete koji će vam pomoći da kroz iskustvo i ormare drugih pronađete svoj osobni stil.

Modne knjige

@kate.lavie

Od modnih knjiga koje nose povijest i modno putovanje ikonskih dizajnera do onih na čijem se stranicama nalaze praktični savjeti modernih, samosvjesnih i modno osviještenih žena, moda se u svijetu knjiga pretvorila u temu koja, jednako poput stručnih knjiga i poznatih klasika, donosi stranice ispunjene vrijednim lekcijama o modi, stilu i njezinom mjestu u svakodnevnom životu.

Modne knjige

The New Garconne: How To Be A Modern Gentlewoman

Ako ste u potrazi za inspirativnim štivom koje će vam pomoći da kroz jednostavne savjete pronađete i upoznate svoj ormar i osobni stil i koje će vam poslužiti kao novi početak u stvaranju savršene garderobe, danas vam donosimo četiri knjige koje, kroz iskustva modnih insajderica, donose vrlo osoban pogled na svijet brze mode u kojem se nalazimo.

HOW TO BE PARISIAN WHEREVER YOU ARE : LOVE, STYLE AND BAD HABITS

Modne knjige

How to Be Parisian Wherever You Are

U svim jezicima, ili gotovo svim, prijevod za riječ chic ne postoji. Razlog za njezino prevođenje ni ne postoji jer, čini sve, sve što je chic, jednako poput samo riječi, dolazi iz Francuske. Francuskinje, osobito Parižanske, desetljećima su smatrane vlasnicama najboljeg stila. Istovremeno svevremenski chic i nevjerojatno, gotovo nemarno ležeran, Francuskinje iz svojih ormara zaista izvlače ono najbolje. Ipak, njihov stil mnogo je više od odjeće koju nose, a kako dio čarolije i alure pariškog stila unijeti u svoj ormar u knjizi How to Be Parisian Wherever You Are kroz svoje vam osobno iskustvo otkrivaju četiri Parižanke čiji stil obožavamo.

Modne knjige

How To Be Parisian Wherever You Are

THE NEW GARCONNE: HOW TO BE A MODERN GENTLEWOMAN

Modne knjige

The New Garconne: How To Be A Modern Gentlewoman

Podijeljena u četiri velika poglavlja, knjiga The New Garconne: How to Be a Modern Gentlewoman donosi definiciju garconne stila, njegovu povijest i prve žene koje su ga prigrlile i intervjue s inspirativnim ženama koje unutar svojih ormara danas žive u garconne stilu. Nakon osvrta na njegovu povijest, treće poglavlje knjige naziva “The Style Codes” nosi odlične savjete koje će svaka minimalistica i ljubiteljica istovremeno ženstvenog i pročišćenog stila inspiriranog muškim ormarom zapisati na papir i u svoju garderobu. Posljednje poglavlje nosi savjete gdje kupovati, jesti i koje gradove posjetiti kao žena garconne stila.

Modne knjige

The New Garconne: How To Be A Modern Gentlewoman

THE CURATED CLOSET

Modne knjige

The Curated Closet

Ako je vaš ormar pretrpan stvarima, a vi se još uvijek svakodnevno susrećete s dilemom što obući, ako ne možete opisati svoj modni stil u jednoj rečenici i ako postoji vjerojatnost da ćete posezanjem za komadom u svojoj odjeći bez gledanja izvući nešto što ne nosite i što vam se zapravo ne sviđa, The Curated Closet štivo je koje će vam olakšati put do pronalaska osobnog stila i stvaranja savršenog ormara. Kroz vrlo strateški pristup ormaru, autorica Anuschka Reed u ovoj knjizi donosi savjete i trikove kroz koje ćete pronaći svoj osobni stil s kojim ćete se, na vrlo osobnoj razini, moći poistovjetiti, identificirati i izraziti.

Modne knjige

@homeyohmy

CAPTURE YOUR STYLE

Modne knjige

Capture Your Style

U svijetu sve naprednije tehnologije i društvenih mreža koje vladaju njime, Instagram profili mnogima služe kao osobni portfolio njihovog životnog i modnog stila provučen kroz nekoliko filtera. Kako kroz jednu fotografiju i kombinaciju ispričati uvijek novu i zanimljivu modnu priču u knjizi Capture Your Style otkriva Aimee Song, modna blogerica i street style zvijezda koja je otkrila pravila i trikova kako stvoriti savršenu Instagram fotografiju koja će biti refleksija vašeg osobnog modnog stila.

Modne knjige

Capture Your Style

Tekst: Ela Jarni

Foto: amazon.com, Instagram

Učitati još
Zatvori