Izložba slika slavnog hrvatskog arhitekta

post 2a

Ove subote, 16. travnja, u Oris Kući arhitekture, na adresi kralja Držislava 3 u Zagrebu, u 19 sati otvara se izložba slikarskih radova slavnog hrvatskog arhitekta Ive Vitića. Poznati hrvatski arhitekt najpoznatiji je po arhitekturi jasnih kubičnih volumena i živog kolorita s izraženim mediteranskim značajkama.

Među prvim su značajnijim Vitićevim projektima bili Pionirski grad u Granešini kod Zagreba krajem 40-ih te rekonstrukcija arhitektonskog bloka između Poljane i crkve Sv. Frane u Šibeniku i tvornica Jugovinil. U Zagrebu su njegovi najpoznatiji radovi stambeni kompleks u Laginjinoj i Vojnovićevoj, Iblerov Drveni neboder te Zgrada političkih organizacija na Prisavlju – poznata ‘Kockica’.

post 3a

Njegov je slikarski opus naizgled u suprotnosti sa čistim, geometrijskim formama njegove arhitekture, a izložba će predstaviti 30-ak radova u raznovrsnim tehnikama, stilovima i izrazima. Izložba se može pogledati do 1. svibnja, svaki radni dan od 9 do 21 sat, a subotom od 11 do 21 sat. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

post 4a

post 1a

Foto: Damir Fabijanić

Učitati još
Zatvori