Filmski maraton: Adam Driver

Filmski maraton: Adam Driver

adam driver cover

Logan Lucky

Adam Driver – najbolji filmovi

Ovaj odličan glumac vjerovatno je široj (ženskoj) publici najpoznatiji kao Adam Sackler, fatalna ljubav čak dviju protagonostica iz kultne serije Girls. I Hannah Horvath  i Jessa Johansson s njime su provele svoje najupečatljivije ljubavne, a i dramatsek trenutke u seriji. No, ovog puta skrećemo pažnju na njega kao filmskog glumca, i da, izostavit ćemo svjetski popularnu franšizu Ratova zvijezda i nastavke u kojima on glumi. Odličan je u ulozi Kyloa Rena, no nas zanima onaj Adam Driver koji glumi u filmovima Jima Jarmuscha, Martina Scorsesea i Stevena Soderbergha. Krenimo redom…

Ne poznajete vi Jacka

Genijalna drama s isto tako genijalnim alom Pachinom ne bi bila potpuna bez Adama Drivera. Iako ima sporednu ulogu jednog od terminalno bolesnih pacijenata u filmu, ostavlja dojam i ne zaboravlja se njegov lik. Ovaj se snažni film zauzima za pravo eutanazije i samoubojstva dok se dr. Jacku Kevorkianu, liječniku iz Michigana poznatom po osmišljavanju stroja za samopomognutu eutanaziju kako bi pomogao smrtno bolesnima da umru s dostojanstvom, sudi u sudnici i izvan nje zbog nečega u što čvrsto vjeruje.

you-dont-know-jack-03-1024

Ne poznajete vi Jacka

Midnight Special

SF drama i triler o ocu i dječaku koji su u bijegu zbog nadnaravnih sposobnosti i moći dječaka. Adam Driver se i u ovom filmu nalazi u sporednoj ulozi, no sigurnim korakom grabi do upečatljivih karakternih uloga. Film je napet, uzbudljiv i iznimno hipnotičkog učinka, a Adam Driver se svojim snažnim karakterom lako uklapa u nabijenu atmosferu filma. U ovom filmu glumi rame uz rame sa velikim Samom Shepardom, Michael Shannon i Kristen Dunst.

MV5BZTEwYTdiNDItMDNlZC00ZWM5LTlhZmUtMDFmMjcwODAwOWE3XkEyXkFqcGdeQXVyMTk5MjkzMjU@._V1_SX1777_CR0,0,1777,745_AL_

Midnight Special

MV5BNzJkNTA5ZWYtNjYwNC00ODVlLTlmYTUtYjg4M2FlNTYxZWQwXkEyXkFqcGdeQXVyMTk5MjkzMjU@._V1_SX1777_CR0,0,1777,741_AL_

Midnight Special

MV5BMjAyMjMwMTgxMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMDU5ODgxODE@._V1_SX1777_CR0,0,1777,669_AL_

Midnight Special

Paterson

Paterson, New Jersey. Upoznajemo Patersona, vozača koji dijeli ime sa gradom u kojem živi i radi. Njegov život je, čini se, jedna velika rutina. Svakoga dana on sjeda u autobus koji vozi dobro znanom rutom, sluša razgovore putnika, u pauzama piše poeziju, popije točno jedno pivo u omiljenom kafiću i vrati se kući voljenoj supruzi Lauri. Za razliku od njegovog, Laurin život svakodnevno se mijenja. Njeni snovi i ambicije iz dana u dan su drugačiji. No, usprkos potpuno različitim karakterima Paterson voli Lauru i ona voli njega. On podržava njene novootkrivene ambicije, ona slavi njegovu nadarenost za poeziju.

Jim Jarmusch majstor je priča o svakodnevici tzv. malih ljudi, dnevne radnje i promišljanja u njegovim filmovima velike su i snažne kao i kataklizmičke pojave u nekim hollywoodskim blockbusterima. U tome je veličina njegovog potpisa na filmu. A Adam je u ovom filmu briljirao.

MV5BMjI3Nzg2MDk5NV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTA3Mzc5OTE@._V1_SY1000_CR0,0,1429,1000_AL_

Paterson

MV5BNzUyNGQxNjUtZTEyZC00NzhkLTk2YzItZGY5NjZkMGI0MjQ4XkEyXkFqcGdeQXVyNDkzNTM2ODg@._V1_SY1000_CR0,0,1378,1000_AL_

Paterson

MV5BMTk0NDY2ODYzNF5BMl5BanBnXkFtZTgwMjk2Mzc5OTE@._V1_SY1000_CR0,0,1497,1000_AL_

Paterson

MV5BOTAxN2ZmMDYtMjljMS00NzIxLTlhZTMtMGU1NTM4MTU0Y2I0XkEyXkFqcGdeQXVyNDkzNTM2ODg@._V1_SY1000_CR0,0,1538,1000_AL_

Paterson

Šutnja

Film Šutnja Martina Scorsesea adaptirana je priča romana Tišina pisca Shusaka Endoa, napisanog 1963. godine. Martin Scorsese imao je u planu snimanje ovog filma čak 27 godina i sada napokon možemo vidjeti prvi trailer ove poznate, uzbudljive priče. Priča prati svećenika Ferreiru koji odlazi u Japan i nikada se ne vraća, i to nakon što se odrekao svoje vjere i poziva. Drugi svećenci, otac Rodrigues i otac Garrpe odlaze ga naći i vratiti i tu dolazi do zapleta i otkrivanja velikog misterija. Liam Neeson glumi oca Ferreiru, uz njega su Adam Driver kao Garrpe i Andrew Garfield kao Rodrigues.

Logan Lucky

U novom filmu kultnog režisera gledat ćemo platinasto plavog Daniela Craiga, Channing Tatuma i jednorukog Adama Drivera u bizarnom novom svijetu Logana Luckyja, svijetu Nascar utrka. Film donosi radnju oko dvojice braće (Tatum i Driver) koji pokušavaju na brzinu zaraditi mnogo novca, nakon što jedan od njih ostane bez posla. Odluče ukrasti novac najveće utrke godine – Coca – Cola 600. Pomoći će im Daniel Craig, no uz njega dolazi još cijela plejada likova koje glume Seth MacFarlane, Riley Keough, Sebastian Stan, Katherine Waterson i Hillary Swank. Film je nedavno igrao u kinima i pobrao odlične kritike.

LL_02433 (l-r) Channing Tatum stars as Jimmy Logan, Riley Keough as Mellie Logan and Adam Driver as Clyde Logan in Steven Soderbergh's LOGAN LUCKY, a Fingerprint Releasing and Bleecker Street release. Credit: Michael Tacket / Fingerprint Releasing | Bleecker Street

Logan Lucky

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori