Filmovi koji će vas teleportirati u tropske oaze

Filmovi koji će vas
teleportirati u tropske oaze

Plava laguna

Plava laguna

Danas smo raspoloženi za tropske krajeve. S obzirom na to da nas sustižu tropske vrućine, odlučili smo se za jedan omanji tropski filmski maraton. Neke ste filmove sigurno zaboravili, a neke možda znate i napamet… Kako god, počinjemo s jednim kultnim, a završavamo s najboljim filmskim parom 90-ih, Tomom Hanksom i Meg Ryan. A između je čak i malo Georgea Clooneya. Vjerujemo da će vam se naši filmski prijedlozi dopasti.

Blue Lagoon / Plava laguna

Nakon brodoloma u južnom Pacifiku, dvoje djece, Emmeline ( glumi ju Brooke Shields) i Richard (Christopher Atkins) te brodski kuhar Paddy (Leo McKern) jedini su preživjeli. No Paddy uskoro premine, stoga su Richard i Emmeline naglo prisiljeni naučiti sve o preživljavanju na pustom otoku, stotinama kilometara daleko od civilizacije. I dok godine prolaze, dječak i djevojčica postaju mladić i djevojka, a otkrivanje vlastite seksualnosti donosi im veliku prekretnicu u obliku djeteta, o čijoj brizi novi roditelji ne znaju gotovo ništa. Povrh svega, na otoku se skriva velika opasnost, koje Richard i Emmeline nisu svjesni…

Danas kultni film, ‘Plava laguna’ ostaje u pamćenju kao jedan od ranih filmova Brooke Shields, poznatih po dizanju medijske prašine. Film Randala Kleisera ekranizacija je romana Henryja DeVerea Stacpoolea iz 1903., intrigantnog djela koje se bavi problematikom odrastanja dječaka i djevojčice posve odvojenih od civilizacije, u nekoj vrsti suvremenog raja. Vjerojatno najveću zaslugu za uspjeh filma snosi legendarni snimatelj španjolskog podrijetla, Nestor Almendros, omiljeni suradnik Françoisa Truffauta i Erica Rohmera.

My Father the Hero / Moj otac junak

Andre (glumi ga izvrstan G. Depardieu) je Francuz koji nakon godina izbivanja dolazi u Ameriku po svoju kćer tinejdžericu, četrnaestogodišnju Nicole (glumi ju sada slavna K. Heigl), kako bi je poveo na zajednički odmor na Bahame. Tamo se djevojčica zaljubi u sedamnaestogodišnjeg Bena (glumi ga D. James), čiji roditelji imaju vilu na otoku. Frustrirana svojim godinama te činjenicom da je stigla u pratnji oca, Nicole izmisli da joj je otac zapravo stariji ljubavnik koji ju je spasio od bijede, oca zatvorenika i majke prostitutke. I dok Nicole zbog te priče postaje, barem u svojim očima, važnija i zanimljivija, Andrea turisti počinju gledati sumnjičavo i smatrati ga izopačenim pedofilom. Ova genijalna komedija 1995. godine donijela je čak i nominaciju Katherine Heigl za najbolju mladu glumicu Young Artist Awards.

The Descendants / Nasljednici

Ovo je dramska komedija o putovanju oca (glumi ga George Clooney) koji preispituje vlastiti život nakon što ga je zadesila tragedija. Ono što je započelo kao putovanje na kojem je krenuo suočiti se s prošlošću postaje topla obiteljska priča.

Forgetting Sarah Marshall / Preboljeti Sarah Marshall

Producent Judd Apatow,  scenarist Jason Segel i režiser Nicholas Stoller ključni je trojac zaslužan za realizaciju ove netipične romantične komedije. Peter Bretter (glumi ga Jason Segel) očajnički treba odmor i bijeg od stvarnosti nakon što ga je ostavila djevojka Sarah (glumi ju Kristen Bell), popularna televizijska zvijezda. Peter odlazi na predivno havajsko otočje pokušati sve zaboraviti. No tamo neočekivano susreće bivšu s novim dečkom, britanskom rock zvijezdom Aldousom Snowom, koji je i bio razlog njihovog prekida. Sva sreća, u hotelu radi Rachel (glumi ju Mila Kunis), koja će mu pomoći da okrene novu stranicu. Glavne uloge pripale su sjajnom Jasonu Segelu, Mili Kunis, Kristen Bell te jedinstvenom Russellu Brandu, koji tumači sladunjavu rock senzaciju.

Joe Versus the Volcano

Odlična komedija s Tomom Hanksom i Meg Ryan iz 1990. godine. Joe Banks (glumi ga Hanks) radi u neljudskim uvjetima ogromne tvrtke. Život mu se preokrene kada mu liječnik otkriva kako boluje od neizlječive bolesti. Joe odlučuje dati otkaz i proživjeti život do kraja kao kralj te život skončati skokom u aktivni vulkan na tropskom otoku. No na putu prema otoku Joe upoznaje kapetanicu Patriciu (glumi ju Meg Ryan) u koju se zaljubi. I tu se radnja zapliće…

Učitati još
Zatvori