Na male ekrane uskoro dolazi domaća HBO TV serija

Na male ekrane uskoro dolazi
domaća HBO TV serija

Cirkis Columbia - Portaits:67th Venice Film Festival

Danis Tanović

Tko je pobijedio na First draft natječaju?

HBO Adria First Draft natječaj predstavljen je u kolovozu 2016. godine na Sarajevo Film Festivalu, kao dio CineLink Drama programa, pozivajući autore da prijave svoje originalne scenarije smještene na području Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Na natječaj je prijavljeno 570 scenarija. I jednu od pobjeda među prijavljenima odnio je scenarij za seriju Uspjeh koji potpisuje Marjan Alčevski.

TV serija Uspjeh

Uspjeh je višeslojna drama fokusirana na snažne likove. Troje potpunih neznanaca će povezati nesretan slijed događaja, kad pokušaju pomoći žrtvi nasilja. Kako se posljedice njihovih djela počinju uvlačiti u svaki aspekt njihovih života, ti obični ljudi, različitog podrijetla, odlučuju ponovno uspostaviti kontrolu nad svojim životima. Gorka je to oda gradu Zagrebu koja donosi mračan uvid u različite strukture današnjeg društva kroz životne priče običnih ljudi koje je isto to društvo gurnulo preko ruba. Iako na prvi pogled vrlo zagrebačka, Uspjeh je univerzalna, slojevita priča u kojoj kroz ljubav, posao, obitelj, odanost, nesigurnost i zločin istražujemo trenutno prevladavajuće osjećaje frustracije, bespomoćnosti i pasivnosti u svakodnevnom životu običnog čovjeka u regiji i šire.

Cirkis Columbia - Portaits:67th Venice Film Festival

Danis Tanović

Danis Tanović potpisuje režiju

Uspjeh će se snimati pod redateljskom palicom Danisa Tanovića kojemu je ovo prvi puta da će se okušati u režiji serije. Danis Tanović je bosanskohercegovački redatelj, scenarist i producent koji živi i radi u Sarajevu. Režirao je nagrađivane filmove poput Smrt u Sarajevu, Epizoda u životu berača željeza, a njegov debitantski film Ničija zemlja (No Man’s Land), za koji potpisuje scenarij i režiju, nagrađen je Oscarom i Zlatnim Globusom za najbolji strani film 2001.

Već dugo vremena dobivam materijale i ponude za snimanje serija za koje mislim da su u ovom trenutku zanimljivije i inovativnije od igranih filmova, ali nijedna do sada me nije zaintrigirala. Scenarij Marjana Alčevskog je sjajno napisan i zaista se veselim sto je HBO prepoznao kvalitetu i ponudio mi suradnju. – kazao je Danis Tanović, redatelj.

Producenti serije su Ana Balentović (HBO Adria) i Johnathan Young (HBO Europe) dok je produkcija Uspjeha povjerena produkcijskoj kući Drugi Plan. Antony Root, Izvršni potpredsjednik programa i produkcije, HBO Europe izjavio je – Uspjeh je odlično napisana drama koja zadire ispod površine suvremenog urbanog života, otkrivajući priču sloj po sloj. Oduševljeni smo što smo otkrili briljantnog mladog pisca u Marjanu, i što možemo poželjeti dobrodošlicu Danisu u HBO Europe povodom prve serije koju će režirati, a koja je ujedno i naša prva originalna drama iz Adria regije. Sve serije iz orginalne HBO Europe produkcije dostupne su putem HBO GO video usluge pa ćemo tako uskoro gledati i seriju Uspjeh.

Foto: Getty Images

 

Učitati još
Zatvori