Nova premijera u HNK-u zbog koje ćete planirati odlazak u kazalište

Nova premijera u HNK-u zbog koje ćete
planirati odlazak u kazalište

Trubadur u HNK-u

Opera Trubadur Giuseppa Verdija, pod ravnanjem maestra Marcella Mottadellija i Josipa Šege te u režiji Arnauda Bernarda premijerno će biti izvedena 22.veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Već tradicionalni program Ususret premijeri kojim će Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu predstaviti novu opernu održat će se u nedjelju, 17. veljače u 11 sati u foyeru HNK u Zagrebu.

Romantična ljubav, smrtna ljubomora i opsesivna želja za osvetom pokretački su dramski elementi Verdijeve opere Trubadur, koja je praizvedbu doživjela 19. siječnja 1853. godine u Rimu. Nastala je na libreto Salvatorea Cammarana, a oblikovana je u četiri čina. Glazba opere odlikuje se prekrasnom ujedno i divljom energijom, spektakularno vođenim vokalnim dionicama koje prenose snažne osjećaje, dok iznimno zamršena priča obiluje vatrenom strašću. Giuseppe Verdi je Trubadurom dosegnuo vrhunac glazbenoga majstorstva i izražajne snage svoga takozvanoga srednjeg razdoblja stvaranja.

Premijera predstave Trubadur je 22. veljače, a izvedbe su 25., 27. veljače, 2., 4. i 6. ožujka. Više o predstavi i kako do ulaznica saznajte ovdje.

ANSAMBL PREDSTAVE:
GROF LUNA: Lucian Petrean / Ljubomir Puškarić,
LEONORA:Lana Kos / Sonja Šarić, INES: Željka Martić / Josipa Bilić,
MANRICO: Renzo Zulian / Francesco Anile,
AZUCENA: Dubravka Šeparović Mušović / Sofia Ameli Gojić,
FERRANDO: Luciano Batinić / Siniša Štork / Robert Palić (studijska uloga),
RUIZ: Tvrtko Stipić / Ivo Gamulin / Damir Klačar,
STARI CIGANIN: Antonio Brajković / Robert Palić,
GLASNIK: Mario Bokun / Damir Klačar,
STARI LUNA: Dušan Gojić,
NAPOLEON: Antun Brzak

Učitati još
Zatvori