Bezvremenski hitovi Novog vala zaključit će ovogodišnje Ljetne večeri HNK u Zagrebu
Bezvremenski hitovi Novog vala zaključit će ovogodišnje Ljetne večeri HNK u Zagrebu

Bezvremenski hitovi Novog vala zaključit će ovogodišnje Ljetne večeri HNK u Zagrebu

Ljetne večeri HNK u Zagrebu već su godinama dobitna kombinacija koja okuplja brojne posjetitelje ispred kultne zagrebačke institucije. Niti ova godina nije iznimka te smo do sada pod vedrim nebom mogli pogledati i poslušati brojna djela. Bilo je tu svega, od baleta, drame pa sve do operete. Nakon što je krajem svibnja svečano otvorena, sada je došlo vrijeme da postava HNK-a ode na zaslužen ljetni odmor i privede kraju ovogodišnje izdanje. A za sam kraj pripremili su nešto zaista posebno. Ovoga petka na pozornicu stupaju Ante Gelo i Drama HNK u Zagrebu.

Najveći ljetni tulum u gradu

U 21 sat ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu održat će se najveći tulum ljeta koji će zaokružiti Ljetne večeri. Koncert je nazvan Novi val i djelo je autorskog dvojca Nikše Kušelja i Ante Gele. Glumci Drame HNK izvodit će najveće hitove najpoznatijih bendova osamdesetih, poput Azre, Prljavog kazališta, Filma, Haustora i brojnih drugih. Na ulici, ispred kazališta, neposredno kod tromeđe kultnih zagrebačkih mjesta iz tog vremena: Zvečke, Blata i Kavkaza, izvodit će se hitovi koje pjevamo i danas te su svi pozvani na veliki ljetni tulum.

Impresivan popis glumačkih zvijezda

Popis zvijezda koje će se izmjenjivati na pozornici zaista je impresivan. Alma Prica, Ksenija Marinković, Slavko Juraga, Zijad Gračić, Franjo Kuhar, Mirta Zečević, Ivana Boban, Iva Mihalić, Jelena Otašević Babić, Luca Anić, Kristijan Beluhan, Kristijan Potočki, Ivan Colarić, Nikša Kušelj, Lovro Juraga, Rok Juričić, Roza Jurić, Korana Ugrina, Gita Hajdarhodžić i ravnatelj drame Ivica Buljan. Svi oni savršeno će zaokružiti ovogodišnje izdanje Ljetnih večeri u HNK, a mi jedva čekamo sljedeću sezonu. Do tad ćemo se oprostiti od ovog hvalevrijednog projekta na najveseliji mogući način.

Foto: PR, Unsplash

 

Učitati još
Zatvori