Intrigantan Sergei Polunin nastupit će u Ljubljani

Sergey Polunin: Sacré

Show Sacré with Sergei Polunin dolazi u Cankarjev dom, u Ljubljanu, 5. ožujka 2019. Japanska koreografkinja Yuka Oishi kreirala je za Sergeja Polunina ples i predstavu Sacré prema glazbi Igora Stravinskog. Predstava je posvećena Vaclavu Nižinskemu, legendarnom plesaču, baletanu Ruskog baleta, a kojemu se ovom izvedbom Polunin zapravo klanja. Uvodna koreografija naziva Paradoks je izraz dinamičnog odnosa između Nižinskog i Sergeja Pavloviča Đagileva, vizionara Ruskog baleta.

Poznat kao jedan od najnadarenijih plesača svoje generacije, no i kao James Dean baleta, Sergei je bio najmlađi plesač u British Royal Ballet. Kontroverzan, genijalan i zavodljiv, Sergei Polunin plesač je koji samo svojom pojavom na pozornici hipnotički privlači mase. Sigurno će i to i u Ljubljani biti slučaj tako da požurite nabaviti ulaznice – sve informacije o nastupu možete saznati ovdje.

 

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori